Vibrators

32 Artikel
3
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

De vibrator – seksuele bevrediging met één druk op de knop

Sinds de uitvinding door de arts Joseph Mortimer Granville tegen het einde van de negentiende eeuw zorgt de vibrator voor furore. Oorspronkelijk ontwikkeld als een therapie tegen ‘vrouwelijke hysterie’, wordt het nu beschouwd als het sekspeelgoed bij uitstek. De gemotoriseerde hulpjes zijn in bijna oneindig veel vormen en kleuren verkrijgbaar Of het nu een levensechte penis is of een futuristisch uitziend kunstwerk: de volgende varianten inspireren vrouwen op de hele wereld:

  • klassieke vibrator: kort gezegd, een dildo met vibratie. Visueel gemodelleerd naar de penis. Hij kan vaginaal en anaal worden ingebracht.
  • Clitorale vibrators: Ze zijn klein en discreet en worden gebruikt voor clitorale stimulatie van buitenaf. Ze kunnen goed alleen of ook met zijn tweeën worden ingezet.
  • G-spot vibrators: door de speciaal gebogen vorm kun je moeiteloos de G-spot in de vagina stimuleren.
  • Luchtdruk vibrators: omsluit de clitoris en geeft een intense stimulatie. Is ook als dubbele vibrator verkrijgbaar.
  • Vibratieringen: Deze worden over de penis gedaan en stimuleren tijdens het vrijen direct de clitoris.
  • Gecombineerde vibrators: In de vorm van een U rust een deel op de clitoris terwijl het andere deel wordt ingebracht. Dat levert direct dubbel plezier op.

Om het kort te houden: vibrators zijn allang geen taboe meer. Bijna elke vrouw bezit een van deze speelse helpers of is er op zijn minst al een keer mee in aanraking gekomen. Geen wonder, want aan de ene kant helpen ze seksueel onafhankelijk te worden. Aan de andere kant vormen ze op dezelfde wijze een verrijking voor het erotisch spel met zijn tweeën.

Een vibrator kopen – hoe vind ik de juiste?

Om de juiste vibrator aan te schaffen ga je eerst af op je persoonlijke voorkeur: Hoe wil je gestimuleerd worden? Voor puur clitoraal plezier is een clitorale vibrator of een model met drukgolven aan te bevelen. Als je ook van binnen verwend wilt worden, kun je het beste een klassieke vibrator kiezen.

Een bijzonder seksspeelgoed is deG-spot vibrator. Hij is tamelijk slank en heeft een karakteristieke kromming. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk om de G-spot te bereiken en deze gericht te stimuleren. Deze stimulering wordt door veel vrouwen beschreven als bijzonder intens, en daarom is de aankoop ervan zeker de moeite waard.

Belangrijk bij het kopen van een vibrator : De keuze van het juiste materiaal. Terwijl vroegere modellen van plastic waren gemaakt, maken de fabrikanten tegenwoordig gebruik van huidvriendelijk silicoon. Het oppervlak zorgt voor een bijzonder prettig gevoel en wordt warm bij contact met het lichaam. Als je je nieuwe boezemvriend onder de douche wilt gebruiken, zorg er dan voor dat hij waterdicht is. Belangrijk voor de aanschaf kan ook zijn of je er een op batterijen of accu wilt.

Zo maak je je vibrator goed schoon

Ook bij seksspeelgoed is hygiëne het allerbelangrijkste. Daarbij is het niet relevant of je je vibrators alleen uitwendig of ook inwendig gebruikt. Je moet ze in ieder geval grondig schoonmaken na gebruik. Waterdichte toys houd je gewoon onder warm water. Speeltjes die niet waterbestendig neem je af met een vochtige doek.

Daarna verwen je je gemotoriseerde metgezel met een paar spuitjes uit een toy cleaner. Dat is een speciaal desinfectiemiddel voor seksspeelgoed. Het tast het fluweelzachte oppervlak niet aan, maar verwijdert grondig alle soorten kiemen. Nadat alles is opgedroogd, berg je ze op in je nachtkastje.