22% * besparen + 10% korting met premium

Menu

Parfumdreams

Q10-crème: Waarom is deze crème zo populair?

Het co-enzym Q10 is een favoriet ingrediënt in vele crèmes. Het staat bekend als anti-aging enzym dat de huid een verfrissende en gladde teint geeft. Q10-huidverzorging ondersteunt de vernieuwing van de huidcellen en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van de omgeving.

Wat is Q10 precies?

Het co-enzym Q10 komt voor in alle lichaamscellen en wordt door het lichaam zelf gevormd. Het heet ook wel ubichinon genoemd en lijkt vanuit biochemisch perspectief op een vitamine. Het heeft twee belangrijke taken in de lichaamscellen:

  • Q10 is essentieel voor de productie van energie in de cellen, de zogeheten mitochondriën, ook wel de ‘krachtcentrale van de cellen’ genoemd. Belangrijke organen, spieren en zenuwen worden daardoor sterker en zelfs de vetverbranding kan dankzij Q10 worden aangezwengeld.
  • Bovendien heeft Q10 als antioxidant de functie van verdediger tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve zuurstofverbindingen die een schadelijke invloed op de cellen hebben. Ze ontstaan door uv-straling, giffen in het milieu of stress. Q10 in de huidverzorging stoot ze af, zelfs buiten de cellen, en draagt zo bij aan een jeugdige uitstraling van de huid.

Bij een tekort aan Q10 in het lichaam kunnen belangrijke organen, zoals de longen of het hart, niet meer goed functioneren en worden sneller oud. Datzelfde geldt ook voor de huid.

Q10 in crème: Dit doet het ingrediënt met de huid

Vanaf het twintigste levensjaar neemt de lichaamseigen productie van Q10 in de cellen af. Dat leidt ertoe dat ook de huidveroudering voortschrijdt. De huid wordt slap en er komen steeds meer rimpels. Gezonde voeding en voldoende beweging zijn een manier om de lichaamseigen productie van Q10 te ondersteunen. Maar ook met de juiste Q10-crème kan de huid in ieder geval weer van een voldoende hoeveelheid enzym worden voorzien.

Een crème met Q10 hydrateert niet alleen de huid, maar maakt de huid ook elastischer Dit kan de vorming van fijne expressielijntjes verminderen. Q10 is daarom een favoriet ingrediënt in anti-aging gezichtsverzorging en crèmes voor de rijpere huid. De antioxiderende werking van Q10-gezichtscrème beschermt ook de huidbarrière en het collageengehalte van de huid. Dit wordt door vrije radicalen uit de omgeving steeds weer aangevallen. De huid wordt hierdoor slap en ziet er minder stralend uit. Met Q10-huidverzorging gaat je huid weer stralen.

Q10-crèmes kunnen goed op de huid worden aangebracht en trekken snel in. Dit kan daarom een tekort aan Q10 in de huid compenseren en bij regelmatig gebruik is het resultaat overtuigend.

Vanaf wanneer moet Q10-huidverzorging worden gebruikt?

Het is zinvol om vanaf je dertigste een Q10-gezichtscrème op te nemen in je gezichtsverzorgingsroutine. Als twintiger is dat meestal nog niet nodig, omdat de huid dan zelf nog voldoende Q10 produceert. Q10 bevindt zich daarom vooral in crèmes voor vrouwen met een rijpere huid, vanaf een jaar of 50.

Bij crèmes moet je echter niet alleen aan het gezicht denken. Ook andere delen van de huid hebben een regelmatige verzorging nodig. Je handen zijn bijvoorbeeld vaak onbeschermd blootgesteld aan uv-straling en hebben daarom ook een rijke crème met Q10 en andere waardevolle ingrediënten nodig. Ook een bodylotion met Q10 is zinvol voor de verzorging van je huid. De huid bij je decolleté en op je armen, benen, buik en rug hebben immers ook te maken met huidveroudering door het verlies van Q10.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van 30 €. Daaronder bedragen de verzendkosten 3,99 €. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

*De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 24-06-2024.


***De premium korting geldt niet voor cadeaubonnen. Alle andere voorwaarden kun je vinden op www.parfumdreams.nl/parfumdreams-premium

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube