Ooggel

37 Artikel
25
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Ooggel: verzorgend en verfrissend

Een ooggel/strong> is precies dat wat je nodig hebt als het gisteren weer eens te laat is geworden. Ook bij warme zomerdagen of bij ziekte, stress of huilen zorgt je er met een verkoelende ooggel in een handomdraai voor dat het gebied rondom je ogen er weer wakker, fris en levendig uitziet.

Dankzij een verkoelende ooggel of een verkoelende oogcrème ziet je hele blik er meer open uit. Het herstelt het gebied rondom de ogen en kan wallen verminderen, zodat de ogen weer stralen. Ook zichtbare rode adertjes verminderen door de verkoelende frisheid. Vaarwel gezwollen ogen – een verkoelende oogverzorging maakt het mogelijk.

Deze ingrediënten zorgen voor de magische werking van ooggel.

De textuur van ooggel is meestal licht en fris. Het is vetvrij, trekt snel in en zorgt er zo voor dat het resultaat snel zichtbaar is.

Een verkoelende oogcrème vervangt huismiddeltjes zoals plakjes komkommer, een koude lepel op de ogen of zware koelelementen. Bovendien bevat het waardevolle ingrediënten die de huid niet alleen verzorgen, maar ook voorzien van voldoende vocht, zodat de huid er weer fris, elastisch en niet meer verfrommeld uitziet.

Tot de kenmerkende ingrediënten van een verkoelende ooggel horen:

  • Aloe vera: bevordert het herstel van de huid, is sterk hydraterend en heeft een aangenaam, verkoelend effect.
  • Niacinamide: dankzij de antioxiderende eigenschappen en het anti-aging effect is niacinamide een bestanddeel van veel ooggels. Ze versterken de huidbarrière en stimuleren de lichaamseigen collageenproductie.
  • Hyaluron: bijna alle ooggels bevatten hyaluron, omdat dit het beste middel is om de vochtdepots in de huid langdurig aan te vullen, zodat de huid er fris en strak uitziet. Vanaf je 25e nemen de natuurlijke hyaluronvoorraden in het lichaam af. Daarom is het nog belangrijker om dit van buitenaf tegen te gaan met de juiste verzorgingsproducten.
  • Komkommerextract: komkommer verkoelt en hydrateert en heeft bovendien een aangenaam frisse geur.
  • Groene thee: het heeft een kalmerend effect, vermindert zwellingen en laat gezwollen ogen in een mum van tijd verdwijnen. Het is hydraterend, heeft een antioxiderende werking en verstevigt de huid.
  • Cafeïne: het vernauwt de bloedvaten en trekt vocht uit zwellingen, waardoor het een perfect ingrediënt tegen wallen is. Bovendien heeft het een antioxiderende werking en vangt het op die manier vrij radicalen op die de cellen kunnen beschadigen.

Verkoelende oogverzorging bij zwellingen: Welke trucjes zijn er?

Bij zwellingen en dikke wallen helpt alleen verkoelende frisheid. Dit kan ofwel afkomstig zijn van de ingrediënten van de ooggel, of op een andere manier handmatig op het gebied rond de ogen worden aangebracht.

Er zijn bijvoorbeeld ooggels die met een metalen applicator op de ogen worden gerold. Dat heeft een extra verkoelend effect. Het is ook zinvol om verkoelende oogcrème of een ooggel in de koelkast te bewaren. Het aanbrengen van een koele crème op de huid vertraagt ​​de bloedstroom, waardoor de zwelling vermindert.

Wat zijn de alternatieven voor verkoelende ooggels?

Als alternatief voor verkoelende ooggels heeft parfumdreams ook ooggels die droge ogen hydrateren of die de aandacht meer op het onderwerp anti-aging leggen. De eigen behoeften van de huid zijn bepalend, maar kunnen ook van dag tot dag verschillen. Na een goede nachtrust heb je bijvoorbeeld misschien geen verkoelende ooggel nodig, maar eerder een product dat droogtelijntjes tegengaat.

Bij parfumdreams vindt iedereen de juiste ooggel - en als je van volledig natuurlijk houdt, kun je verkoelende natuurlijke cosmetica gebruiken die natuurlijk ook in het assortiment zitten.