Haarcrème voor mannen

22 Artikel
418
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarcrème voor mannen – lichte hold en natuurlijke glans voor casual looks

Met een haarcrème kun je je haar in een handomdraai stylen. Je kunt afhankelijk van de receptuur een lichte tot middelsterke hold verkrijgen, zonder dat het haar plakt. Je kunt het product door de crèmige textuur eenvoudig over het haar verdelen. Voedende, hydraterende bestanddelen zorgen dat het haar natuurlijk glanst. Deze haarcrème voor heren is bovendien perfect voor een nonchalante, verwarde surferlook of out-of-bed-look.

Wat is een haarcrème voor mannen?

Een haarcrème is een veelzijdig styling- en haarverzorgingsproduct voor mannen dat zorgt voor een lichte glans zonder dat het haar zwaar wordt of vet oogt. Zo houdt je kapsel beter en worden rebelse, uitstekende haartjes in bedwang gehouden. Tegelijkertijd hydrateert de stylingcrème goed, voorkomt deze uitdroging en wordt het haar makkelijker kambaar.

Haarcrèmes voor mannen zijn geschikt voor ongedwongen looks waarbij het haar natuurlijk valt. Het kapsel ziet er door het gebruik van de producten nonchalant uit en krijgt een stralende finish. Naast geurneutrale varianten zijn er crèmes voor het haar die een opvallende, mannelijke geur verspreiden die de hele dag aanhoudt.

Voor welk haartype is haarcrème voor heren geschikt?

Een haarcrème voor mannen is geschikt voor de meest uiteenlopende haarstructuren. De afzonderlijke producten zijn afgestemd op de speciale behoeften van het betreffende haartype. Verder gaat het vaak om meer dan alleen een stylingproduct, want er zitten ook verschillende zeer effectieve bestanddelen in die het haar verzorgen. Producenten maken een onderscheid tussen haarcrèmes voor:

  • droog haar: deze producten bevatten waardevolle bestanddelen die het haar voeden en hydrateren. Ze trekken ondanks de rijke werkzame stoffen snel in zonder dat het haar zwaar wordt of dat er een vettig laagje ontstaat. Het haar krijgt een natuurlijke glans, ziet er verzorgd uit en is soepel.
  • krul- en kroeshaar: De verzorgings- en stylingproducten leggen een beschermend laagje om het haar heen en geven de krullen meer veerkracht en een mooie glans. Ze voorkomen dat het haar op regenachtige of broeierige dagen gaat pluizen en brengen het kapsel meer in model.
  • dun haar: deze haarcrèmes hebben een lichte formulering die fijn haar niet zwaar maakt. Ze verdikken de haarstructuur en geven het kapsel meer volume. Ze bevatten deels een speciale werkzame stof die haargroei stimuleert.
  • vet haar: producten die het haar opfrissen en het vet bij haarwortels verwijderen. Ze bevatten poederdeeltjes die olie absorberen en die bij het föhnen gelijkmatig worden verdeeld. Ze zorgen voor schoon haar dat krachtiger en steviger aanvoelt.

Een goede stylingcrème vervult verschillende taken. De crème maakt het haar soepeler, hydrateert het haar en geeft het haar glans. Verder zorgen de producten dat het kapsel meer definitie krijgt en beter houdt, zonder dat het haar wordt belast.

Hoe gebruik je haarcrème?

De haarcrème voor mannen kan in droog of handdoekdroog haar worden aangebracht. De hoeveelheid die je voor het stylen nodig hebt, hangt af van de lengte van het haar en het haartype. Aan het begin volstaat een klein beetje zodat je er langzaam aan kunt wennen. Als je eerst een toefje in je handpalmen wrijft, kan het product beter worden verdeeld. Breng de crème daarna gelijkmatig in de lengte aan of accentueer bepaalde delen.

Voor een perfecte look kun je aansluitend met je vingers door je haar gaan of een kam gebruiken om de losse, rebelse haartjes in het gareel te krijgen. Je kunt je kapsel net zo vaak als je wilt opnieuw in model brengen. Voor extra veerkracht en definitie kun je de haarcrème in handdoekdroog haar aanbrengen en het met een föhn stylen. Veel producten bevatten hittebescherming, zodat je haar niet beschadigd raakt door de warmte. Deze omhult de haarschacht en voorkomt beschadiging van de haarstructuur.