Eyeliner

198 Artikel
2545
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Met eyeliner de ogen benadrukken

Met oogpotlood accentueer je je ogen heel precies en kun je ze zelfs groter laten lijken. Of je nu gaat voor cat eyes of voor een klassiek lijntje – een eyeliner, ook wel oogpotlood genoemd, hoort in iedere beautycase thuis en geeft je ogen een heel bijzondere expressie. Het is echter een kunst om eyeliner goed aan te brengen. Dat vraagt enige oefening.

Er zijn twee verschillende soorten eyeliner. De ene variant is vloeibare eyeliner en het aanbrengen daarvan moet je echt leren. Een smalle kwast dient als applicator en het is een kunst om die in een rechte lijn over het ooglid te bewegen. De andere variant is een oogpotlood. Een oogpotlood is vast, wat het aanbrengen wat eenvoudiger maakt. Zeker voor de eerste pogingen kan dat erg handig zijn.

Jij bepaalt de kleur van je eyeliner

Eyeliner is er in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur je kiest, krijg je een heel ander effect:

  • Een witte eyeliner laat je ogen meteen groter lijken, omdat het wit van je oog door de witte eyeliner groter lijkt. Voor het effect van een wakkere en heldere blik uit grote ogen is een witte eyeliner daarom perfect.
  • Zwarte eyeliner is de klassieker die perfect bij opgemaakte wimpers past, die door een deskundig aangebracht streepje oogpotlood nog voller en langer lijken. Met een zwart oogpotlood kun je je wimpers langer laten lijken. Zo creëer je in een handomdraai een cat-eye-look.
  • Wie zwarte eyeliner te hard vindt, kan ook eens bruine eyeliner proberen. Die zorgt er niet alleen bij bruine, maar ook bij blauwe en groene ogen voor dat de ogen op natuurlijke wijze groter lijken en oogt sowieso wat zachter. Bruin oogpotlood kan perfect met een donkere oogmake-up worden gecombineerd, waarbij je het hele ooglid in bruin opmaakt.

Welke gekleurde eyeliner past bij welke kleur ogen?

Ook een gekleurde eyeliner in blauw of groen kan een schitterend accent zijn en je ogen laten stralen. Bij groene ogen past een lila eyeliner erg goed en bruine ogen komen perfect uit met een blauwe eyeliner. Blauwe ogen kun je prachtig laten stralen met goudkleurige, koperkleurige of gele tinten. Ga voor een gekleurde eyeliner, wanneer je naar een speciale gelegenheid gaat, een felgekleurde outfit draagt, een basic outfit wilt opfleuren of wanneer je gewoon wat meer kleur in je look wilt brengen.

Zo kun je eyeliner het best aanbrengen

Neem de volgende tips in acht om een rechte lijn te tekenen:

  • Steun op je elleboog om je hand zo stil mogelijk te houden.
  • Breng eerst een primer aan, zodat de eyeliner niet uitloopt en zich na korte tijd ophoopt in de plooi van je ooglid.
  • Breng de eyeliner zo dicht mogelijk bij je wimperlijn aan, want alleen zo komt het effect van verdichte wimpers ook echt tot zijn recht.
  • Bij hangende oogleden moet je het lijntje ietsje schuin omhoog laten lopen en niet vlak tegen de wimperlijn tekenen. Zo laat je het oog groter lijken.
  • Trek het ooglid niet omhoog wanneer je er eyeliner op aanbrengt.
  • Houd je bij het opmaken van je ogen aan deze volgorde: eerst de wimpers met een wimpertang in model brengen, dan de eyeliner aanbrengen en vervolgens de mascara. Gebruik je de wimpertang nadat je de eyeliner hebt aangebracht, dan heb je grote kans dat de eyeliner uitloopt.

Gun jezelf de tijd om je eyeliner aan te brengen en maak er geen haastklus van. Zelfs als je lijntje de eerste keren nog wat bibberig is, zul je zien dat het na een paar keer oefenen beter gaat – beloofd!