Zelfbruiners

24 Artikel
130
4/5 gebaseerd op alle beoordelingen

zelfbruiners voor het gezicht zorgen voor een gezonde bruine kleur – zonder de huid te beschadigen

Als je in de winter een bruine teint wilt hebben, of er in de lente of zomer mooi bruin wilt uitzien zonder het risico op zonnebrand, kun je zelfbruiners gebruiken en je gezicht een vleugje kleur geven. Met een zelfbruiner krijg je meteen een ‘zongekuste look’ die je laat stralen en de indruk geeft dat je net met vakantie bent geweest.

Zelfbruiners zijn een goed alternatief voor natuurlijke zonnestralen, omdat zonnestralen gevaren met zich meebrengen en de huid kunnen beschadigen. Dankzij een gezichtsbruinende crème zie je eruit alsof je een ontspannen vakantieweekje aan zee hebt gehad. En dat zonder het risico op huidveroudering, verbrande huid of huidkanker.

Welke soorten zelfbruiners zijn er?

Het is helemaal niet eenvoudig om de juiste zelfbruiner voor het gezicht te vinden. Het product moet immers zorgen voor een streepvrije, gelijkmatige en natuurlijke bruine kleur en geen oranje vlekken op de huid geven.

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners voor het gezicht:

  • Druppels: bruiningsdruppels, ook wel tanning drops genoemd, zijn vooral geschikt voor het gezicht en kunnen goed worden gemengd met een dagcrème. Zo kun je de bruiningsdruppels goed op je gezicht aanbrengen, zonder vlekken of strepen achter te laten. Twee tot drie druppels zijn al voldoende voor een zongekuste teint die er natuurlijk uitziet - probeer het gewoon uit!
  • Gezichtsbruinende crème: omdat de gezichthuid dunner en gevoeliger is dan de huid op de rest van het lichaam, moet je voor je gezicht een andere zelfbruiner gebruiken dan voor je benen of armen. Er zijn speciale producten die extra verzorgende eigenschappen hebben.
  • Zelfbruinende mousse: draag de zachte mousse het beste met een handschoen aan, zodat je het gelijkmatig kunt verdelen. Doordat de mousse meestal getint is, zie je tijdens het aanbrengen welk deel van je gezicht al behandeld is. Na een uur wordt het bruinende effect dan zichtbaar.
  • Zelfbruinende doekjes: de doekjes worden met cirkelvormige bewegingen over het gezicht gewreven en zijn perfect voor onderweg.
  • Zelfbruinende lotion: zelfbruinende lotion is makkelijk aan te brengen en kan worden gemengd met een gezichtscrème. Het heeft een hydraterend effect en verzorgt de huid. DHA, de stof in zelfbruiners die voor het bruinende effect zorgt, onttrekt de huid immers vocht, zodat het vochtgehalte opnieuw in balans moet worden gebracht.
  • Zelfbruinende spray: zelfbruinende spray is heel makkelijk op het gezicht aan te brengen, doordat het zich zonder wrijven verspreidt. De fijne verstuiver zorgt voor een gelijkmatig resultaat. Je kunt de zelfbruinende sprays voor het gezicht ook in je nek, hals en decolleté gebruiken.

Tips voor het gebruik van zelfbruiners

Kies een zelfbruiner die slechts een tot twee tinten donkerder is dan je eigen gezichtskleur. Daardoor zie je er natuurlijk bruin uit.

Probeer de zelfbruiner eerst op een klein stukje van je lichaam uit, voordat je het grootschalig op je gezicht aanbrengt. Op die manier kun je de kleur testen. Bij gevoelige huid kan het zinvol zijn om vooraf te uit te proberen hoe je op het product reageert. Als je bij het aanbrengen speciale zelfbruinershandschoenen draagt, vermijd je vlekken aan je handpalmen en breng je de zelfbruiner gelijkmatig aan.

Voor het gebruik van een zelfbruiner moet je je gezicht peelen en reinigen. Zo wordt het resultaat gelijkmatiger.

Let erop dat je na het gebruik van een zelfbruiner niet zweet in je gezicht en vermijdt contact met water. Wacht ook minstens zes uur met het aanbrengen van gezichtscrème. Zo krijg je een gelijkmatig resultaat. Hoe vaker je de zelfbruiner in het gezicht gebruikt, hoe donkerder de teint.

Grote keuze aan zelfsbruiners bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je een grote selectie zelfbruiners voor het gezicht. Blader door ons assortiment en kijk uit naar een zomerse teint.