Baardverzorging

134 Artikel
710
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Baardverzorging – waardevolle tips om de baard in vorm te brengen

Veel mannen laten hun baard staan. Het gezichtshaar vereist een zekere mate aan verzorging. Van trimmen tot shamponeren: er zijn verschillende mogelijkheden om een baard in vorm te brengen. Waar je op moet letten leggen we hierna uit, samen met enkele kleine tips en trucs.

Waardevolle stylingtips voor een geslaagde baardverzorging

Net als het haar op je hoofd of je benen, groeit ook de baard continu. Om ervoor te zorgen dat deze er verzorgd en stijlvol uitziet, is het raadzaam om de baard een beetje aandacht te schenken. Hierbij kunnen enkele hulpmiddelen behulpzaam zijn:

  • Baardoliën: En baard kan bij tijd en wijle prikken. Of het nu bij het kussen of knuffelen is: deze ongewilde acupunctuur stoort niet alleen je partner, maar ook vaak de baarddrager zelf. Baardolie zorgt echter voor soepel baardhaar. Tegelijkertijd geeft het de baard een aangename geur en een verleidelijke glans.
  • baardbalsem: Voor de juiste verzorging tussendoor is baardbalsem geschikt. Doe een klein beetje product in de handpalmen en verdeel het zorgvuldig over de gehele baard. De balsem geeft de baard structuur en brengt hem in vorm. Bovendien maakt dit het haar zachter en zorgt daarmee voor een aangenaam gevoel op de huid.
  • Baardzeep & baardshampoo: Het verdient aanbeveling om twee à drie maal per week de gezichtsbeharing te verzorgen met behulp van speciale baardzeep of een geschikte baardshampoo. Deze baardverzorgingsproducten verwijderen elke vorm van vuil uit de baard en zorgen zo voor een verzorgd uiterlijk.
  • tondeuses & baardtrimmers: Doordat de baard dagelijks een klein stukje groeit, is het zinvol deze van tijd tot tijd in vorm te brengen. Met een tondeuse en een baardtrimmer kun je de daad bij het woord voegen. Deze scheerapparaten zijn namelijk specifiek bedoeld voor de baardverzorging en toegesneden op de behoeftes van de man.
  • Baardscharen: Mag de baard wat langer zijn of moet deze wat ingekort worden? Voor die gevallen zijn er baardscharen. Deze vormen de baard niet alleen goed, maar verlenen de baardgroei een finishing touch.
  • Baardkammen & baardborstels: Ook een baard moet je op zijn tijd kammen. Zo kunnen vooral bij langere baarden knopen worden ontward. Bovendien zit de baard perfect na het kammen en ziet er meteen duidelijk verzorgder uit.
  • Baardverzorgingssets: Speciale baardverzorgingssets bevatten alles wat nodig is voor een uitvoerige baardverzorging. Naast baardolie of baardshampoo bevatten deze vaak ook een baardborstel of baardkam. Zo is het eenvoudig en effectief mogelijk om je baard dagelijks te verzorgen.

Om de baard te behoeden voor wildgroei en de haren te beschermen, zijn er diverse baardverzorgingsproducten voor mannen. Deze zorgen ervoor dat de baard glanst en er verzorgd uitziet. Voor een aantrekkelijk uiterlijk waarmee je alle blikken op je gericht weet.

Baardverzorging hoeft niet moeilijk en gecompliceerd te zijn

Het maakt niet uit hoe lang je baard is – met enkele eenvoudige hulpmiddelen gaat de verzorgingsroutine haast vanzelf. Hiertoe behoort, naast het regelmatig wassen van de baard met een baardshampoo, ook het scheren van de contouren van de baard. Met een passende tondeuse en een geschikte baardtrimmer gaat dit heel eenvoudig.

Als je na afloop nog een beetje baardolie of baardbalsem gebruikt, dan valt het baardhaar precies zoals gewenst. Tegelijkertijd krijgt de baard een natuurlijke glans en ziet er heerlijk verzorgd uit. Kam nu de baard en bedek kale plekken of maak krullen glad. Snor, ringbaard of sik – met de bijpassende baardverzorgingsproducten kun je zonder al te veel moeite je baard verzorgen.

Ontdek baardverzorgingsproducten bij parfumdreams

Baardverzorging is een must voor elke man die kiest voor een baard. Daarbij kunnen met het juiste gereedschap trendy baarden worden gecreëerd die opzien baren. Of het nu gaat om een snor, 3-dagen baard, of volle baard – op parfumdreams vind je voor elk baardtype de juiste baardverzorgingsproducten. Voor een volle en verzorgde baard die gezien mag worden.