Haarstyling

761 Artikel
4387
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarstyling: haal het beste uit je haar

Haarstyling is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Je krijgt een goed gevoel van het in model brengen van je haar met haarstylingproducten, het te kammen en te zorgen dat het perfect zit. Zo geef je je zelfvertrouwen een boost. Want als je lekker in je vel zit en blij bent met je haar, begin je de dag goed en dat straal je uit.

Vind het juiste haarstylingproduct

Haarstylingproducten zijn er in oneindig veel varianten. Wat iemand nodig heeft en graag gebruikt hangt af van veel verschillende factoren:

 • lengte van het haar
 • dichtheid van het haar
 • structuur van het haar
 • gewenst effect en te creëren kapsel

Er zijn bijvoorbeeld andere producten nodig als je gaat voor nonchalante beach waves in je lange haar dan wanneer je je haar netjes opsteekt. Inmiddels is de keuze echter zo groot dat er voor iedereen wel een product bij zit.

Welke haarstylingproducten zijn er?

Er zijn een groot aantal haarstylingproducten van veel verschillende merken. De volgende stylingproducten worden het meest gebruikt:

 • Haarmousse: geeft het haar versteviging en meer volume. Dit product kan ook worden gebruikt om krullend haar in model te brengen. Sommige mousses bevatten ook hitte- of uv-bescherming zodat het haar ook nog eens beschermd is.
 • Heat protection: een hittebeschermingsspray wordt aangebracht voordat je een föhn, stijltang of krultang gebruikt. Zo bescherm je je haar tegen de schadelijke effecten van de hitte die de apparaten produceren. Op deze manier behoudt het haar zijn glans en wordt het niet broos en splijten de punten niet.
 • Haargel: biedt een sterke fixatie en brengt het haar in het gewenste model. Met haargel kun je opvallende effecten creëren.
 • Haarwax: haarwax maakt het haar gemakkelijker te stylen. Het product geeft het haar hold, maar is minder uitgesproken en creëert een natuurlijke look.
 • Haarspray: haarspray kan worden gebruikt om elk kapsel te fixeren en een glanzende finish te geven. Haarspray is gemakkelijk aan te brengen en zorgt ervoor dat het kapsel in model blijft.
 • Droogshampoo: droogshampoos zijn in de eerste plaats verzorgingsproducten – maar ze maken het stylen van het haar ook gemakkelijker. Vooral fijn haar wordt steviger met het product. Hierdoor creëer je gemakkelijker volume en blijven kapsels beter zitten.
 • Stylingproducten voor krullend haar: krullend haar vraagt een andere verzorging dan steil haar en heeft speciale producten nodig om in model te worden gebracht. Stylingproducten voor krullend haar zoals crème, mousse of spray geven de krullen naar eigen wens hold, stevigheid, volume en glans.

Koop haarstylingproducten bij parfumdreams

Welk haarstylingproduct voor jou geschikt is, hangt af van wat je ermee van plan bent. Als je kort haar wilt stylen en een stevige fixatie wilt geven, kun je het best kiezen voor haargel of haarwax. Als je een opgestoken kapsel wilt fixeren en ervoor wilt zorgen dat het de hele dag blijft zitten, gebruik dan haarspray. Ontdek de wereld van de haarstyling bij parfumdreams en haal het beste uit je haar.