Reinigingsmelk

50 Artikel
194
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Reinigingsmelk: milde reiniging van vuil en make-up

Een milde reinigingsmelk maakt deel uit van de basisverzorging. De producten hebben een crèmige, melkachtige textuur. Ze zijn uitstekend geschikt voor milde gezichtsreiniging. Je kunt er 's ochtend en 's avonds vuil, overtollig talg en make-up goed mee verwijderen zonder het gevoelige huidoppervlak te irriteren. De weldadige bestanddelen verzorgen de huid en voorkomen uitdroging.

Reinigingsmelk voor het gezicht reinigt en verzorgt tegelijk

Een milde reinigingsmelk behoort tot de belangrijkste basisproducten voor gezichtsreiniging en gezichtsverzorging. Standaard wasgel reinigt dankzij de tensiden erin weliswaar grondig, maar onttrekt tegelijkertijd vet aan de huid. Dat kan afhankelijk van het huidtype leiden tot een geïrriteerde, uitgedroogde of gespannen huid.

De reinigingsmelk is vanwege de milde formulering bij uitstek geschikt voor een droge, gevoelige of rijpere huid. Het product bevat tal van verzorgende bestanddelen zoals terugvettende en hydraterende stoffen die de huid helpen om de natuurlijke beschermende vetlaag in stand te houden. Ze bieden een duurzame bescherming tegen uitdroging.

De producten hebben hun naam te danken aan de crèmig-witte textuur die doet denken aan melk. Ze bevatten water en oliën die door fabrikanten met emulgatoren worden gemengd. De emulsie legt als het ware een zachte filmlaag op de huid en kan na een korte inwerktijd eenvoudig met water worden verwijderd. Een milde reinigingsmelk zal bij het aanbrengen nauwelijks schuimen. De melk zorgt na het afspoelen voor een aangenaam, zacht huidgevoel.

Welke reinigingsmelk is het best?

Inmiddels is er een groot productaanbod dat geschikt is voor verschillende huidtypen. Bij de selectie moet je goed letten op wat je huid nodig heeft, zodat je hier met de juiste reiniging en verzorging op in kunt spelen.

Reinigingsmelk is vooral geschikt voor een schilferige, droge en gevoelige huid. De milde verzorging en reiniging kan echter ook een normaal huidtype goed doen. De producten bevatten deels fijne korreltjes die het oppervlak van de huid zachtjes masseren en een peelend effect hebben. Emulsies met antibacteriële bestanddelen of zeezout reinigen daarentegen de onzuivere huid.

Bij de productie van de emulsies maken de fabrikanten zowel gebruik van synthetische als natuurlijke bestanddelen. Veel merken gaan hierbij conserveermiddelen, parfum, siliconen, alcohol en parabenen die de gevoelige huid kunnen irriteren zo veel mogelijk uit de weg. Moderne reinigingsproducten voor het gezicht bevatten veel verzorgende stoffen, zoals:

  • Bessenzaadolie werkt als antioxidant en houdt daardoor vrije radicalen tegen die huidveroudering bevorderen.
  • Vitamine C verkleint poriën en zorgt voor een egale teint.
  • Hyaluronzuur hydrateert, maakt de huid soepel en ondersteunt de regeneratie van de bovenste huidlagen.
  • Toverhazelaar kalmeert de huid en verkleint de poriën.
  • Gember verfijnt de huid, heeft een desinfecterende werking en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Aloë vera vermindert rode plekken en onzuiverheden van de huid.
  • Bisabolol gaat irritatie tegen, werkt ontstekingsremmend en maakt de huid minder gespannen.
  • Goudsbloem heeft een antimicrobiële en ontstekingsremmende werking en kalmeert de huid.

De reinigingsmelk voor het gezicht dient deel uit te maken van je dagelijkse verzorgingsritueel. Bij gebruik 's ochtends en 's avonds worden vuil, zweet, talg en make-up goed verwijderd. Tegelijkertijd wordt de huid zo extra verzorgd.

Goed gebruik van milde reinigingsmelk

Om te zorgen dat de emulsie een optimaal effect heeft, is het aan te raden om deze in cirkelvormige bewegingen op een vochtige huid aan te brengen en zachtjes in te masseren. Voor het verwijderen van make-upresten en vuil volstaat een portie reinigingsmelk ter grootte van een hazelnoot. Je kunt de resten met warm water, een vochtig wattenschijfje of een reinigingsdoekje voor het gezicht verwijderen.

De huid voelt na reiniging met reinigingsmelk dankzij de crèmige textuur zacht en soepel aan. Het is aan te bevelen om de huid daarnaast te verzorgen met een zuiverende, alcoholvrije face toner en een lichte dag- of nachtcrème om de huid extra te hydrateren.