Gezichtstoners

199 Artikel
1763
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtslotion – voor een moeiteloos schone huid

Gezichtslotion heeft allerlei benamingen. Ook vaak tonic of toner genoemd, moet het vooral één ding doen: de huid van het gezicht reinigen en tegelijkertijd verzorgen. De boost van frisheid is een heerlijke extra bijkomstigheid. Zo worden twee werelden gecombineerd in één product en wordt moeiteloos een brug geslagen tussen frisse reiniging en lichte verzorging. Een face toner die is afgestemd op jouw specifieke huidtype mag eigenlijk niet in je dagelijkse beautyritueel ontbreken.

Hoe werkt gezichtstoner op de huid?

Het belangrijkste effect ligt in de aard van de zaak. Face toner moet dode huidcellen en ander vuil verwijderen van de gezichtshuid, de hals en het decolleté. Door de waterige consistentie kun je de tonic het best met een wattenschijfje aanbrengen. De gezichtstonic heeft echter nog meer effecten waar je huid van profiteert:

  • Verfrist en vitaliseert: niet alleen in de zomer heerlijke, zachte verkoeling voor de gestreste huid. Een trekkerig gevoel behoort tot het verleden.
  • Hydrateert: bestanddelen zoals hyaluronzuur bieden al tijdens het gebruik effectieve verzorging.
  • Voorkomt een onzuivere huid: schone poriën, vrij van make-upresten, talg en andere resten zorgen voor een schoon uitziende huid.
  • Verbetert het huidbeeld: een toner voor het gezicht kan afhankelijk van de ingrediënten en het gekozen product de huid matteren of kalmeren.
  • Antioxiderende werking: oxidatieve stress is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Daarom bevatten veel gezichtslotions ingrediënten die vrije radicalen vangen.

Hoe profiteer je het meest van een face toner? Let op de behoeften van je huid. Soms geldt: less is more. Met name bij een gevoelige huid moet je op de ingrediënten letten en alcohol en parfum mijden.

Zo gebruik je een toner op je gezicht

Je bent al klaar met je normale gezichtsreiniging? Dan kan nu de gezichtstoner zijn indrukwekkende werk doen. Een face toner is namelijk een effectieve combinatie van reiniging en verzorging en verdient daarom zeker een vaste plek in jouw huidverzorgingsritueel.

Het op de juiste wijze gebruiken van een gezichtstonic kan meerdere minuten in beslag nemen. Maar het mooie is dat je je daarbij ook heerlijk kunt ontspannen. Doe een ruime hoeveelheid gezichtstoner op een wattenschijfje en wrijf er zachtjes mee over de huid van je gezicht, hals en decolleté. Met iedere beweging voel je de weldadige werking. Normaal gesproken laat je de face toner gewoon op je huid zitten. De uitzondering is micellair water, dat je wegens zijn licht schuimende eigenschappen moet afspoelen met water.

Een gezichtslotion voor een onzuivere huid bevat aanvullende reinigende substanties zoals theeboomolie. De tonic ontvet de huid om op die maner onzuiverheden te verminderen. Daarom is een dergelijke toner alleen geschikt voor een droge huid. Over het algemeen draagt een gezichtstoner eraan bij dat je huid ontvankelijk is voor andere verzorgende bestanddelen. Daarom moet je na de face toner altijd verdergaan met je normale verzorging.

Deze ingrediënten zitten er in gezichtstoner

We helpen je graag bij het vinden van de gezichtstoner die het best bij jou past. Daarom geven we je hier een overzicht van de gebruikelijke werkzame stoffen. Panthenol, glyceryl en ureum behoren tot de hydraterende substanties. Plantaardige extracten zoals kamille, hamamelis en goudsbloem kalmeren en bieden verlichting bij ontstekingen. Extracten uit citrusvruchten en eucalyptus en menthol zorgen voor een fris gevoel, maar irriteren soms de gevoelige huid. Helende aarde wordt daarentegen over het algemeen goed verdragen. In een face toner reinigt en matteert helende aarde vette delen van de huid.