Festival Season: 20%* korting

Menu

Parfumdreams

Papillotten voor fantastische krullen zonder warmte

Papillotten bieden een bijzonder vriendelijke manier om zachte golven in het haar te toveren. Je draait ze in een paar minuten in je haar en na een paar uur kun je genieten van prachtige golven. De beste manier is om papillotten ‘s nachts te dragen. Zo vermijd je intensieve warmte en gun je je haar een pauze. Hou er wel rekening mee dat papillotten meer geschikt zijn voor lang haar. Bij kort of halflang haar kun je het beste krultang gebruiken.

Doe papillotten ‘s nachts in en geniet van prachtige krullen

Inmiddels zijn er talloze verschillende papillotten, die in principe op dezelfde wijze werken. De gevoerde bandjes van fluweel, zacht velours of satijn lijken op de gordel van een badjas. De beste manier om papillotten in te draaien is als het haar een beetje vochtig of droog is. Het haar mag niet nat zijn, anders droogt het niet goed. Volg de onderstaande stappen als je papillotten gebruikt:

 1. Kam je haar en maak een scheiding in het midden.
 2. Hou de papillot in het midden vast zodat de stof aan beide kanten even lang naar beneden hangt.
 3. Bevestig de papillot in het midden van het haar met een clip.
 4. Leg al het haar naar voren.
 5. Wikkel de eerste streng om het lint. Hoe breder de streng is, hoe groter de krullen later zullen zijn.
 6. Voeg bij elke draai een nieuwe streng toe. Zorg ervoor dat de papillot recht blijft. Hij mag niet meedraaien, anders zal de vlecht aan het einde weer uit elkaar vallen.
 7. Herhaal de stap zo vaak tot je helemaal beneden bent aangekomen.
 8. Zet de streng vast op de papillot met een scrunchie. Wikkel hem er twee tot drie keer omheen, afhankelijk van de dikte van je haar, tot het strak genoeg zit.
 9. Herhaal dat aan de andere kant. Zorg er altijd voor dat je strengen van zowel de voor- als de achterkant van je haar neemt. Hierdoor krijg je weelderige krullen op je achterhoofd en blijven de papillotten goed zitten.
 10. Leg de papillot achter je hoofd kruislings neer. Breng de twee uiteinden naar voren en maak er een strik van aan de voorkant van je hoofd. Dit zorgt ervoor dat de vlecht strak zit en zelfs 's nachts goed blijft zitten.
 11. Haal de clip eruit.
 12. Verwijder na vier tot zes uur de scrunchies , maak de papillotten los en ga met je vingers voorzichtig door de overnight curls om deze te ontwarren. Let op: je haar moet helemaal droog zijn.
 13. Een klein beetje hairspray fixeert je look.

Met een beetje oefening duurt het indraaien minder dan vijf minuten. Het is belangrijk dat de papillotten minstens vier uur in het haar blijven zitten. Het beste resultaat krijg je echter als je de papillotten de hele nacht in laat zitten. Hoe langer ze in het haar zitten, hoe mooier de golven.

Tip: doe wat sea salt spray in je haar voordat je de papillotten inbrengt: de overnight curls zien er nog krachtiger uit. Dankzij het zeezout dat erin zit, wordt het haar steviger. Het krijgt meer volume en textuur.

Koop papillotten bij parfumdreams

Met papillotten verander je steil of natuurlijk golvend haar in betoverende krullen. Je moet wel een bepaalde haarlengte hebben. De haaraccessoires zijn het meest geschikt voor schouder- tot heuplang haar. Producten met zachte stoffen zoals pannefluweel of satijn veroorzaken weinig wrijving. Dit betekent dat pluizig haar en haarbreuk geen kans krijgen. Papillotten zijn een geschikt alternatief voor hottools zoals krultangen en stijltangen, die warmte gebruiken voor het maken van krullen. Doordat het je haar niet belast, kun je het ook uitstekend gebruiken voor geverfd of beschadigd haar.

Ontdek papillotten bij stylingproducten in onze shop.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van 30 €. Daaronder bedragen de verzendkosten 3,99 €. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 23-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube