Zonnebrand

83 Artikel
286
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Essentieel in de zomer: zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème zou niet alleen in de vakantie deel uit moeten maken van je verzorgingsroutine. De delen van de huid die het vaakst aan de zon worden blootgesteld, zijn ook het meest gevoelig voor huidveroudering. Bovendien neemt het risico op huidkanker toe met elk keer dat je huid verbrandt.

Daarom geldt: smeer je altijd goed in, ook op gewone doordeweekse dagen. Als je lange tijd in de zon doorbrengt, moet je je huid ook regelmatig opnieuw insmeren met zonnebrandcrème. Zo bescherm je jezelf op korte termijn tegen een pijnlijke verbrande huid en ondersteun je op lange termijn de gezondheid van je huid.

Welke zonnecrème past bij mij?

Er zijn tal van zonnebrandcrèmes verkrijgbaar. Ze variëren uiteraard in de zonbeschermingsfactor, maar ook de texturen kunnen zeer verschillend zijn. Voor dagelijks gebruik bevelen we lichtere texturen aan die niet plakkerig of vettig zijn. Op het strand moet je kiezen voor een waterproof versie, zodat je zonder zorgen kunt gaan zwemmen. Dit zijn de meestvoorkomende soorten zonbescherming voor het lichaam:

  • Zonnecrème: deze klassieker biedt de perfecte combinatie van verzorging en bescherming tegen de zon. Voor het sporten of als je gaat zwemmen is een waterbestendige zonnebrandcrème zeer geschikt. Natuurlijk is er ook speciale zonnecrème voor het gezicht, die perfect is afgestemd op de gevoelige huid.
  • Zonneolie: zonneoliën hebben vaak maar een lage beschermingsfactor. Ze zijn daarom niet geschikt als je van plan bent lange tijd in de zon door te brengen. Maar doordat ze olie bevatten verzorgen ze de huid goed en geven ze een mooie glow.
  • Zonnemelk: deze heeft een wat lichtere textuur dan een crème. Daardoor is ze niet plakkerig of vettig en dus bij uitstek geschikt voor algemeen gebruik elke dag.
  • Zonnespray: dit product heeft twee voordelen. Je handen worden niet vies als je de crème aanbrengt. En je kunt een zonnebrandspray gemakkelijk regelmatig opnieuw aanbrengen zodat je de hele dag goed beschermd bent tegen de zon.

Na een lange tijd in de zon is een aftersunlotion perfect om je huid weer te hydrateren en je bruine kleur langer te behouden. Maar als je voor een zomerse teint niet teveel wilt worden blootgesteld aan uv-straling, is dat ook geen probleem: met een goede zelfbruiner geef je je huid het hele jaar door een stralende glow.

Zonnecrème voor elk huidtype kopen bij parfumdreams

De bestanddelen van zonnebrandproducten zijn de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld om te zorgen dat ze steeds prettiger aanvoelen op de huid. Of je nu je zomervakantie plant of je huid gewoon altijd wilt beschermen tegen uv-straling: bij parfumdreams vind je voor elke behoefte, elk huidtype en elke gelegenheid de juiste zonnecrème voor het lichaam.