Föhns met diffuser

17 Artikel
12
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Diffuser-föhn – de beste vriend van krullend haar

Krullend haar ziet er prachtig uit en omlijst elke gezichtsvorm perfect. Het kan echter een uitdaging vormen om krullen en golven te stylen en te drogen. Een diffuser-föhn kan hierbij goed van pas komen. Hij kan helpen om de krullen te definiëren en pluizend haar te verminderen. Er zijn echter tal van föhns en diffusers en ook het precieze gebruik ervan is iets om je in te verdiepen.

Diffuser-föhn: definitie en voordelen

Een diffuser-föhn is een normale föhn met een speciaal opzetstuk voor krullend haar. Dit zijn de voordelen van een diffuser-föhn:

  • Beschermt tegen beschadiging: het diffuser-opzetstuk van de föhn beschermt het haar tegen directe hitte en vermindert de kans op beschadiging van het haar.
  • Zorgt voor volume: het gebruik van een diffuser bij een föhn zorgt dat het haar meer volume krijgt, omdat de diffuser de haren optilt zodat de luchtstroom het haar gelijkmatig in model brengt.
  • Creëert gedefinieerde krullen: met een diffuser als opzetstuk kun je gedefinieerde krullen creëren doordat je de luchtstroom goed verdeelt, maar toch direct op het haar richt en het zo op milde wijze laat drogen.
  • Geschikt voor alle haartypes: of je nu krullend, golvend of steil haar hebt, een diffuser-föhn maakt het stylen van je haar echt veel makkelijker, doordat met speciale opzetstukken elke textuur en elk model te creëren is.

Het gebruik van een föhn met diffuser kost daarentegen wel even wat meer tijd dan een gewone föhn, omdat je elk deel van het haar afzonderlijk moet stylen. Bovendien is een diffuser-opzetstuk wat groter dan een gebruikelijke föhn en neemt het bij vervoer wat meer plek in.

De verschillende soorten diffuser-opzetstukken voor föhns

Diffuser-opzetstukken voor föhns zijn er in tal van maten en vormen, maar een ding hebben ze allemaal gemeen: het definiëren van krullen en verminderen van pluizend haar.

  • De klassieke diffuser: dit opzetstuk heeft een ronde, koepelachtige vorm en is voorzien van vele kleine gaatjes. Hij zorgt voor een zachte luchtstroom die krullen op natuurlijke wijze droogt en definieert.
  • De finger diffuser: deze diffuser heeft zogenaamde vingers, uitstekende pinnen, die in verschillende richtingen te buigen zijn. Hij is zeer geschikt voor dicht en pluizend haar, omdat hij de krullen goed van elkaar kan scheiden en definiëren.
  • De platte diffuser: dit opzetstuk van de diffuser heeft een platte vorm en is voorzien van tal van kleine noppen. Hij zorgt voor een sterke luchtstroom die het haar snel droogt en pluizen vermindert.

Je kunt het beste verschillende opzetstukken proberen om te ontdekken welk opzetstuk het beste past bij jouw haarstructuur.

Gebruikstips voor diffuser-föhns

Een optimaal resultaat met een diffuser-föhn bereik je door de temperatuur laag te houden. Zo droog je krullend haar op milde wijze en voorkom je dat het gaat pluizen. Een heat protection spray kan helpen om het haar te beschermen tegen beschadiging door een diffuser-föhn en gaat pluizend haar tegen.

Houd de föhn met diffuser op een afstand van ongeveer 15 cm van je haar en beweeg deze langzaam van de wortels naar de punten. Voorkom hierbij een sterke wrijving. Haarverzorgingsproducten voor krullend haar helpen om pluizend haar tegen te gaan. Een lichte haargel kunnen helpen om de krullen in het gareel te houden en te definiëren.

Het belang van kwaliteit en ergonomie

Naast het type diffuser-opzetstuk speelt ook de kwaliteit en ergonomie van de föhn een grote rol van betekenis. Een premium diffuser-föhn kenmerkt zich door een goede prestatie en nauwkeurige temperatuurcontrole om het haar behoedzaam te drogen en pluizend haar te voorkomen. Verder moet de föhn ook licht zijn en gebruiksvriendelijk.

Ontdek bij parfumdreams diffuser-föhns tegen de beste prijs en laat je prachtige krullen optimaal stralen.