Ronde borstels

77 Artikel
25
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Ronde borstels voor een eenvoudige styling

Voor kappers en stylisten zijn ronde borstels echt onmisbaar. Het professionele accessoire is echter ook heel handig voor dagelijks gebruik thuis. Een ronde borstel kan het haar gladmaken en volume geven. Je kunt met ronde föhnborstels ook krullen creëren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen voor het stylen van uiteenlopende haartypes en kapsels.

Ronde borstels zijn veelzijdig toepasbaar:

  • Perfect voor föhnkapsels: ze zijn dankzij de ronde vorm perfect als föhnborstel. Ze halen het haar uit de klit en helpen om het haar volume te geven en er voller te laten uitzien. Bovendien kun je met ronde borstels het haar tegelijk gladmaken en stylen.
  • Precies werken: met ronde borstels kun je uiterst precies haar in model brengen en gladmaken. Je kunt ze gebruiken voor nat haar om het haar snel te laten drogen.
  • Bescherming van haar: ronde borstels zorgen door het grote oppervlak voor een gelijkmatige verdeling van warmte en beschermen het haar tegen oververhitting. Bovendien gaan ronde borstels pluizend en statisch haar tegen.

Als je een optimaal resultaat wilt verkrijgen, denk dan van tevoren na over welke maat ronde borstel je nodig hebt. Ronde borstels met een grote diameter zorgen voor veel volume, terwijl kleinere modellen uitstekend zijn voor kort haar of gedefinieerde krullen.

Verschillende soorten ronde borstels

Kleine ronde borstels hebben een diameter van maximaal 35 mm. Ze zijn perfect voor kort haar, bijvoorbeeld voor het stylen van een pony. Je kunt ze ook gebruiken om krullen te definiëren of vanuit de haaraanzet volume te geven. De grote ronde borstels kunnen een diameter tot wel 90 mm hebben. Deze föhnborstels kunnen lang haar optimaal stylen. Je kunt ze gebruiken om grote krullen te creëren of om het haar glad te föhnen.

In vergelijking met kleine ronde borstels heb je voor grote ronde borstels iets meer handigheid en oefening nodig om alles helemaal in de vingers te hebben, vooral als het gaat om het aanbrengen van de gewenste vorm van de krullen. Wie van zeer gedefinieerde krullen houdt, kan na het föhnen het droge haar het beste met een krultang verder in model brengen.

Ronde keramische borstels voor een optimale warmteverdeling

Keramische ronde borstels zijn voorzien van een keramische coating. Deze verdeelt dat de warmte van de föhn gelijkmatig en beschermt het haar zeer goed tegen oververhitting. Daarnaast gaat het materiaal erg lang mee.

De meeste ronde borstels met natuurlijke of siliconen borstelharen hebben openingen in de borstel, zodat de lucht beter kan circuleren. Ronde borstels met natuurlijke borstelharen zijn uitstekend voor fijn haar of voor wie een gevoelige hoofdhuid heeft. Ze verzorgen op milde wijze en gaan pluizend en statisch haar tegen.

Gebruikstips voor ronde borstels

Om geen centimeter van het haar over te slaan, kun je het haar het beste eerst in kleine delen scheiden die je met haarklemmen fixeert. Beweeg voor glad haar met veel volume de ronde borstel langzaam vanaf de haaraanzet door het haar. Je kunt voor het creëren van krullen een streng om de ronde borstel wikkelen en deze langere tijd föhnen. Je kunt voor een langdurig resultaat de strengen ook nog in de ronde borstel laten afkoelen.

Een parfumdreams vind je alles om je haar perfect te kunnen verzorgen en te stylen.