Droogshampoo

36 Artikel
282
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Hoe droogshampoo een revolutie in haarverzorging ontketent

Het klinkt als een paradox, maar is desondanks niet meer weg te denken uit de badkamer. De droogshampoo is een handig hulpmiddel als je niet genoeg tijd hebt om je haar uitgebreid te wassen of wanneer je tussendoor je haar even snel wilt opfrissen. Een frisse look met een druk op de knop en dat helemaal zonder vette haaraanzet.

Het effect van droogshampoo nader bekeken

Het geheim van het verfrissende effect zit in de samenstelling van de droogshampoo. Absorberende werkzame bestanddelen als zetmeel en klei komen hierbij van pas door overtollig talg te binden. Het fijne poeder kun je heel makkelijk op de haaraanzet spuiten en daarna weer uitkammen. Het resultaat: een matte look als basis voor een verdere styling. Een goede droogshampoo zorgt daarnaast voor een frisse geur en een aangenaam gevoel, alsof je net je haar hebt gewassen.

Het is belangrijk dat je de keuze van het product goed afstemt op je haarkleur. Een droogshampoo voor donker haar bevat bijvoorbeeld donkere pigmenten die op licht haar zichtbare resten achterlaten. Verder verdoezelen ze de eerste grijze haren of een lichte haaraanzet bij gekleurd klaar.

Wanneer wordt droogshampoo toegepast?

Een haaraanzet die snel vet wordt, heeft veel aandacht nodig. Daarom doen vooral mensen die hun haar anders dagelijks moeten wassen hun voordeel met het talent van de slimme allrounder. Toch zijn er ook nog andere redenen waarom je droogshampoo een kans moet geven:

  • Stylinghulp: je wilt een luchtiger föhnkapsel of meer stevigheid bij het vlechten? Droogshampoo voor meer volume helpt je bij wat voor styling dan ook.
  • Na het sporten: direct uit de sportschool naar je volgende afspraak? Met dit slimme product in je tas charmeer je iedereen met een frisse look.
  • Onderweg: zeker op reis bewijst de droogshampoo zijn nut. Omdat er geen water aan te pas komt, kun je de trein met een fris gestylde haardos verlaten.
  • In de ochtend: zeg maar dag tegen een bad hair day. Zelfs als je jouw wekker niet hebt gehoord, ben je met droogshampoo in een handomdraai klaar om aan de dag te beginnen.

Let er wel op dat je jouw haar ook regelmatig met een gewone shampoo wast. Zo verwijder je alle resten van de droogshampoo en verzorg je gelijk je hoofdhuid.

Zo gebruik je droogshampoo

Het is veel makkelijker en sneller dan je haren wassen. Je hebt alleen een haarborstel en kam nodig en gebruik ook een handdoek om over je schouders te leggen en je kleding te beschermen. Kam eerst je haar goed door, zodat het poeder alle plekken weet te bereiken. Schud nu de droogshampoo goed door en breng het door te spuiten gelijkmatig aan in een haaraanzet. Dat gaat het beste als je ongeveer 30 centimeter afstand aanhoudt en met een kam de afzonderlijke delen van elkaar scheidt. Laat alles nu volgens de instructies van de fabrikant inwerken, voordat je alles goed uitkamt.

De beste droogshampoo? Die vind je natuurlijk bij parfumdreams

Het maakt niet of het gaat om een normaal product of een specifieke droogshampoo voor bruin haar: in de webshop van parfumdreams kun je terecht voor een groot assortiment voor elk budget. Ontdek ook wat dit veelzijdige product voor jou kan doen en hoe het jouw haarverzorging makkelijker maakt.