Gezichtsserum

566 Artikel
12473
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtsserum - een extra portie verzorging voor de huid

Gezichtsserums zijn de perfecte aanvulling op de dagelijkse verzorgingsroutine. De kleine flesjes en ampullen bevatten verschillende actieve bestanddelen die ertoe dienen om de huid mooier te maken. Afhankelijk van de samenstelling, verminderen ze plooitjes, gaan de strijd aan met verontreiniging van de huid, bevochtigen ze de huid of verzachten ze pigmentvlekken. Een serum voor het gezicht zorgt voor intensieve verzorging. Voorwaarde daarvoor is de keuze van een product dat is afgestemd op de persoonlijke behoeften van het betreffende huidtype.

Wat is een gezichtsserum?

Bij Gezichtsserums gaat het om cosmetica met een hoge concentratie werkzame stof die een lichte, vloeibare tot gelachtige consistentie hebben. De producten zijn erg zuinig, zodat slechts enkele druppels bij het opbrengen al voldoende zijn. Een goed gezichtsserum trekt snel in. Het is niet vet en verzorgt de huid optimaal met vocht, regenererende bestanddelen en voedingsstoffen.

De actieve bestanddelen in een serum zijn hoog gedoseerd. Ze dringen diep in de huidlaag en ontvouwen daar hun huidverfraaiende werking. De middelen zijn verkrijgbaar in kleine ampullen of flesjes. De laatsten hebben de beschikking over een pipet om eenvoudiger te kunnen doseren.

Het juiste gezichtsserum voor jouw huidtype uitkiezen

Bij de keuze voor een serum voor het gezicht moet je er goed op letten dat deze past bij de behoeftes van jouw huid. Bij regelmatig gebruik, kunnen huidproblemen als pukkels, plooitjes of een bleke teint worden voorkomen. Maak de normale huid profiteert van een licht serum met vitamine C en hyaluronzuur. De hoog gedoseerde actieve bestanddelen zorgen voor een gezonde gloed en voorzien de huid van veel vocht. Bij parfumdreams vind je het passende producttype voor elk type huid:

  • Rijpe huid profiteert van serums met vitamine C of retinol. Hier komen nog de varianten met citrusvruchtenextracten, hyaloronzuur of pré of probiotische extracten bij. Ze verbeteren en verzorgen de huid met veel vocht en kunnen de zichtbare gevolgen van voortijdige huidveroudering verminderen. Collageen geeft de huid meer elasticiteit en flexibiliteit. Ze versterken de huidbeschermingsbarrière en zorgen voor een stralende teint.
  • Onzuivere huid heeft ook veel vocht nodig: Om die reden is een serum met verzorgende bestanddelen als hyaluronzuur zinvol. Onzuiverheden bestrijd je met serums die met salicylzuur of glycolzuur een licht peelend effect hebben.
  • Droge huid profiteert van een hydraterende serum voor het gezicht. Producten met hyaluronzuur en niacinamiden revitaliseren de huid. Hierdoor behoudt deze een zachte gloed en zorgt voor meer frisheid. Hierdoor verdwijnen zelfs kleine droogheidsplooitjes.
  • Gevoelige huid, die neigt naar roodheid en irritaties, kun je tot rust brengen met een serum dat thermaal water of hamamelis bevat. Aminozuren en antioxidanten geven de huid meer weerstand. Voor een egaal huidbeeld zijn essences met groene thee en acaibessen uiterst geschikt.
  • Bleke huid krijgt een mooie, gezonde gloed als je regelmatig een serum voor het gezicht met hyaluronzuur en vitamine C op brengt.

Bij pigmentvlekken kunnen serums met vitamine C en .moerbes-, berendruif- of zoethoutwortelextract de huidskleur op de lange termijn vereffenen. Inmiddels zijn er ook diverse varianten voor het gevoelige gedeelte rond de ogen. Deze bevatten actieve bestanddelen, zoals hyaluronzuur, druivenpitolie, komkommerextract of vitamine C, die donkere kringen rond de ogen en plooitjes moeten verminderen.

Zo breng je serum voor het gezicht op

Een goed gezichtsserum kun je probleemloos in je dagelijkse verzorgingsroutine integreren. Deze vervangt niet de normale Gezichtscrème, maar is een aanvulling daarop. Na de reiniging en voor de normale dag- of nachtverzorging breng je het product op. Het gezicht moet volledig droog zijn, zodat het goed in kan trekken. Enkele druppels zijn voldoende voor gebruik. Deze breng je met de vingers in draaiende bewegingen op de gezichtshuid, de hals en het decolleté op.