Manicuresets

56 Artikel
38
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Hand- & nagelverzorgingssets: alles voor mooie handen

Mooie handen en verzorgde nagels zijn een visitekaartje en vaak een van de eerste indrukken die je van iemand krijgt. Maar hand- en nagelverzorging is niet alleen een goede zaak vanwege visuele en cosmetische redenen, maar is ook relevant vanuit het oogpunt van de gezondheid.

Manicuresets kunnen veel vervelende klachten voorkomen, zoals ingegroeide en splinterende nagels of pijnlijke, ontstoken nagelriemen. Vingernagels hebben niet alleen een visuele functie, maar beschermen de vingertoppen ook tegen verwondingen.

Welke producten zitten er in een hand- en nagelverzorgingsset?

Manicuresets bevatten meestal de klassieke basisproducten zoals een nagelschaartje, een nagelvijl en een nagelknipper. Maar ook manicuresets met andere producten behoren tot de hand- & nagelverzorgingssets. Ze bevatten bijvoorbeeld deze artikelen:

Een handcrème, een reparatieset voor broze nagels of een verzorgingsmasker voor handen en nagels kunnen ook deel uitmaken van een hand- en nagelverzorgingsset. Nagels kunnen veel vertellen over iemands gezondheid; sommige aandoeningen kunnen tenslotte ook aan de vingernagels te zien zijn.

Door regelmatig aandacht te besteden aan je nagels, verzorg je niet alleen je handen, maar kun je ook eventuele veranderingen in je gezondheid aflezen.

Hoe vaak moet je je handen en nagels verzorgen?

Je moet je vingernagels maximaal om de veertien dagen vijlen en je kunt je handen verzorgen met een verzorgend bad, een handmasker of in ieder geval een flinke portie crème. Ze krijgen immers elke dag behoorlijk wat te verduren, worden blootgesteld aan wind, kou, warmte en uv-straling, komen tijdens het afwassen en schoonmaken in aanraking met reinigingsmiddelen en worden meerdere malen per dag gewassen of zelfs gedesinfecteerd. Dit alles droogt de handen uit en kan ook een negatieve invloed hebben op de vingernagels.

Elektrische nagelverzorgingssets als handig alternatief

Elektrische nagelverzorgingssets hebben verschillende opzetstukken en maken het gemakkelijker om je nagels gelijkmatig te vijlen. Dode huid rond de nagelriemen kan ook voorzichtig worden verwijderd met een elektrisch nagelverzorgingsapparaat, zonder de gezonde nagelriemen te beschadigen. Ze vormen een goede basis voor de manicure en na de basisverzorging kan desgewenst nagellak worden aangebracht.

Met een tool of cosmetisch? De keuze aan hand- en nagelverzorgingssets is groot

Manicuresets zijn er in verschillende groottes. Sommige bestaan uit een nagellak, een vijl en een handcrème, terwijl andere meer de nadruk leggen op het gereedschap en een combinatie bevatten van een schaar, vijl en tondeuse in een mooi etui. Je kunt deze basics al voor een paar euro kopen. Maar er zijn ook luxe edities die zich onderscheiden omdat ze van hoogwaardige kwaliteit zijn, fijn geslepen bladen hebben en extra lang meegaan.

Waar dit gereedschap meestal maar één keer wordt gekocht en dan jarenlang gebruikt, kun je manicuresets met verschillende lakjes steeds opnieuw kopen of cadeau geven. Lakken raken immers op en er zijn altijd weer nieuwe kleuren om uit te proberen, wat voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de regelmatige lichaamsverzorging is.

Hand- & nagelverzorgingssets voor iedere smaak bij parfumdreams

Een manicureset is een geweldig cadeau, maar je kunt hem ook zelf kopen om je handen eens een echte verwenbeurt te geven. Verschillende nagellakken, crèmes en oliën zorgen ervoor dat je handen soepel aanvoelen, je nagels er verzorgd uitzien en je nagelriemen gezond zijn. Met mooie handen voel je je goed en dat straal je uit naar de buitenwereld.

Bij parfumdreamsvind je een grote keuze aan verschillende hand- en nagelverzorgingssets. Of het nu voor mannen of vrouwen is – bij parfumdreams vind je voor elk wat wils en kun je kiezen uit veel verschillende nagelverzorgingsproducten.