Voetmaskers

12 Artikel
3
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Voetmasker – een rijke voetverzorging tegen eelt en kloofjes

Vooral in de zomer, wanneer we weer meer op blote voeten of in sandalen kunnen lopen, willen we ook mooie voeten laten zien. Tijdens de lange winter wordt de voetverzorging helaas vaak verwaarloosd Gebarsten plekjes op de huid, hardnekkig eelt en lelijke kloofjes zijn vaak het resultaat. Met een voetmasker kan iedere voet goed en effectief worden verzorgd.

Het gebruik van voetmaskers voor spectaculaire resultaten

Bij voetmaskers gaat het om heel bijzondere verzorgingsproducten. Zij kunnen als eeltsokken om de voeten worden gedaan en bevatten stoffen die een weldadige en verzorgende werking hebben. Deze zorgen ervoor dat de voeten precies die verzorging krijgen die ze nodig hebben. Gestresste voeten die geplaagd worden door droge plekken zijn niet langer een probleem. Om de regelmatige verzorging van de voet effectief te laten zijn, moeten voetmaskers als volgt worden gebruikt:

  • voetmasker kopen: voordat je met de verzorging begint, moet je natuurlijk een geschikt voetmasker kopen. Het is belangrijk dat het masker waardevolle vruchtenenzymen bevat, evenals stoffen die een verzorgende en voedende werking hebben. Daartoe behoren dikwijls aloë vera, kokosolie of karitéboter. Zorg er in ieder geval voor dat je een product kiest dat bij je behoeften past. Niets staat zachte en verzorgde voeten meer in de weg.
  • Je voeten klaarmaken: voor het aanbrengen van een masker tegen verhoorning dienen de voeten te worden gewassen. Dat is zinvol, want alleen een schone voet kan de stoffen met verzorgende werking optimaal opnemen. Als het voetbad achter de rug is, wordt het voetmasker aangebracht. Haal het paar uit de verpakking en trek een masker over iedere voet.
  • Het masker laten inwerken op je voet: het gebruik van een voetmasker is uitermate eenvoudig. Wanneer de eeltsokken om je voeten zitten, beginnen de stoffen meteen te werken. Niet alleen worden op deze manier droge plekken verzorgd, maar ook wordt de last verzacht die door eelt en kloofjes wordt veroorzaakt. Laat de sokken een tijdje inwerken zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. In de regel is de behandeling na 40 tot 90 minuten voltooid. Gebruik de tijd om even te relaxen.
  • Geniet van dit moment en ontspan: de meeste voetmaskers zijn dun. Daarom kunnen zij onder belasting scheuren. Dus gebruik de tijd waarin het masker inwerkt om een boek te lezen of je favoriete serie opnieuw te streamen. Een beetje me-time is tenslotte helemaal niet slecht.

Is de behandeling ten einde, trek de eeltsokken gewoon uit. Het kan zijn dat de huid begint te vervellen. Bij sommige maskers komt dit effect al na korte tijd, bij andere duurt het een paar dagen voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Een voetmasker voor incidenteel gebruik

Voetmaskers voorzien de voeten in korte tijd van alle stoffen die nodig zijn voor een zachte huid. De verzorgingsproducten werken daarbij op dezelfde manier als gezichtsmaskers. Ze zijn doordrenkt met kostbare serums die diep in de huid dringen en voor de beste verzorging zorgen. Toch is het raadzaam een voetmasker slechts af en toe te gebruiken.

Veel voetmaskers bevatten vruchtenzuren die een sterk inwerking hebben op de huid en deze zachter zouden moeten maken. Afhankelijk van het product is het raadzaam er slechts af en toe gebruik van te maken. Het is al genoeg om je voeten één keer per maand een weldadige verzorging te geven. Om je voeten tussendoor te verzorgen zijn voetenpeeling, voetencrème en een ionisch voetbad het meest geschikt.

Voetmasker op parfumdreams kopen voor een weldadige verzorging

Er zijn veel verschillende voetmaskers te koop die verschillende resultaten opleveren, afhankelijk van je voorkeur. Sommige voetmaskers voorzien de voeten van voldoende vocht, andere producten voorkomen op effectieve wijze verhoorning en droge plekken op je huid. Op parfumdreams zijn verschillende voetmaskerproducten te vinden. Mooie en fluweelzachte voeten zijn niet langer een utopie.