Bergamotparfum

387 Artikel
8005
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Bergamotparfum – citrusachtig-zoete bitterstoffen

Bergamotparfum bevat de aromatische olie uit de schil van de bergamotvruchten. Die behoren tot de familie van de citrusvruchten en overtuigen door een zeer intensief aroma en een fijne, zoete geur. De vruchten worden slechts zelden gegeten, omdat ze relatief veel bitterstoffen bevatten. Deze stoffen geven de geur echter een uniek, sterk karakter, dat parfum met bergamot een extravagant en fris aura geeft.

De beste bergamotolie is afkomstig uit Calabrië in Zuid-Italië. Hier ontwikkelen de vruchten zich dankzij het zonnige, droge mediterrane klimaat perfect en krijgen de fijne geurstoffen precies die intensiteit waar parfumeurs zo van houden. De bergamot geur harmonieert uitstekend met fruitige en bloemige geurnoten. Houtachtige, kruidige en dierlijke noten vormen daarbij interessante contrasten, die met name een herengeur met bergamot een fantastische geurbeleving maken.

Aromatisch bergamot parfum voor dames

De fruitige en prikkelende geur van Italiaanse bergamot geeft het MUGLER Goddess Alien een geraffineerd en vrouwelijk karakter. Deze exclusieve geurcompositie maakt optimistisch en is de ideale geur voor zelfbewuste vrouwen die met hun goddelijke schoonheid en verleidingskunsten spelen. Sensuele noten van bergamot en vanille mengen zich met de sprookjesachtige geur van Jasminum grandiflorum en roepen herinneringen op aan hete oriëntaalse nachten.

Herenparfum met de geur van bergamot

In het klassieke herenparfum Armani Code Homme vormt bergamot samen met citroen een verfrissende en verkwikkend werkende topnoot. Voor een zachte afronding van dit parfum met bergamot zorgt tonkaboon – een karakteristieke nuance voor de geuren uit de ARMANI Code-reeks.

Contrastrijk en sensueel is het geurbouquet van de YSL La Nuit De L'Homme. Deze elegante mannengeur met bergamot accentueert zowel sterke en krachtige aspecten alsook een liefdevolle zachtheid. Zijn frisse, kruidige en rokerig-houtachtige nuances creëren een geheimzinnig aura met fascinerende verleidingskracht. Daarbij speelt de geur van bergamot in de hartnoot met kruidig kardemom. Ceder, lavendel, cumarine en vetiver voegen nog meer interessante contrasten toe.

Parfums met bergamot online kopen bij parfumdreams

Fris en zorgeloos als een zomerdag aan zee – zo ruikt de Chrome van Azzaro. Dit herenparfum verspreidt met zijn topnoot van bergamot, grapefruit en gember een mannelijk en zorgeloos aura. Hij gaat gepaard met aromatisch anijs, muskus en hedione, waarvan de prikkelende kruidigheid door de combinatie met dierlijk amber, houtachtige geurnoten, korstmos en maté wordt beteugeld. Dit aquatische bergamot parfum voor heren is heerlijk ongecompliceerd en is ook een fantastische keuze voor jonge mannen die hun eerste ervaringen in de exclusieve wereld van de geuren willen opdoen.

Ontdek bergamotparfum met zijn citrusachtige, zoete en verfrissende geurnoten, waar een mens vrolijk van wordt. Bestel nu online bij parfumdreams.