Clarifying shampoo

27 Artikel
5
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Wat doet een clarifying shampoo?

Snel last van een vette haaraanzet en futloos haar? Dat ligt niet altijd aan jouw haartype. Verzorgings- en stylingproducten zijn populaire hulpmiddelen die het haar goed verzorgen en in model houden, maar er kleeft een nadeel aan: het zogenaamde build-up-effect. Hierbij stapelen zich steeds meer restjes haarproducten op de hoofdhuid op die voorkomen dat werkzame stoffen het haar binnendringen. Nu komt een clarifying shampoo van pas.

Om talg, resten van siliconen en stylingproducten zeer effectief te verwijderen, bevat deze shampoo krachtige tensiden. Deze oppervlakte-actieve stoffen verwijderen alles van de hoofdhuid wat er niet thuishoort. Ze drogen het haar echter wel uit, waardoor je altijd aansluitend een verzorgend haarmasker moet gebruiken.

Hoe gebruik in een detox shampoo?

In principe geldt: zo min mogelijk maar zo vaak als nodig is. Het is in ieder geval geen shampoo voor dagelijks gebruik. In de volgende gevallen bewijzen ze echter hun nut:

  • Op vakantie: chloorwater mag niet in het haar achterblijven. Een clarifying shampoo is dus onmisbaar op vakantie.
  • Gebruik van verschillende stylingproducten: Als mousse, gel en versteviger elkaar tegenkomen, dan blijft het kapsel in model. Je moet echter ook de hardnekkige resten ervan grondig verwijderen.
  • Voor het kleuren van haar: ter voorbereiding op de frisse kleur moet het haar schoon zijn.
  • Verminderd effect: als verzorgingsproducten plotseling niet meer werken, kan het haar overbelast zijn.
  • Bij de curly girl-methode: ook hier moet je telkens opnieuw met een clarifying shampoo voor een intensieve reiniging zorgen.

Ondanks de vele voordelen van clarifying shampoos

Clarifying shampoos en sulfaten

Deze werkzame stoffen zijn altijd een heet hangijzer. Tal van fabrikanten gebruiken deze krachtige tensiden nauwelijks nog, omdat steeds meer mensen ze bewust uit de weg gaan. Helaas zijn deze ijverige stoffen echt onmisbaar in een intensief reinigende detox shampoo:

  • Sodium Lauryl Sulfate
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Sodium Coco Sulfate
  • Sodium Polystyrene Sulfate

Het goede nieuws is: veel clarifying shampoos bevatten een combinatie van meerdere tensiden. Dat maakt de kans op irritatie kleiner.

Zo gebruik je een clarifying shampoo

De clarifying shampoos zijn net zo makkelijk in gebruik als alle andere varianten. Haar vochtig maken, shampoo emulgeren, inmasseren, uitspoelen. De benodigde hoeveelheid product hangt af van de fabrikant en van hoeveel haar je hebt. Let erop dat je niet te veel gebruikt. Dat ontziet ten eerste het milieu en ten tweede gaat een fles zo veel langer mee.

Koop clarifying shampoo voordelig bij parfumdreams

Heb je tot nog toe geen detox shampoo geprobeerd? Dit product kan veel haarproblemen tegelijk oplossen: je profiteert weer van levendige krullen en een frisse haaraanzet. De hoofdhuid kan weer ademen en je haar is over het geheel veel soepeler. Bij parfumdreams kun je terecht voor voordelig geprijsde clarifying shampoos van tal van merken.