Shampoo

925 Artikel
18694
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Shampoo voor verzorgd en schoon haar

Veel vrouwen vinden een optimale haarverzorging belangrijk. Naast een conditioner, leave-in en kuren wordt echter meestal te weinig aandacht besteed aan het vinden van de juiste shampoo. Deze vormt bovendien de basis voor gezond en soepel haar. Alleen als alle resten regelmatig en grondig worden verwijderd, krijgen vitaminen en voedingsstoffen de kans om hun waardevolle werk te doen. Het vinden van een goede shampoo voor jouw haartype doet echt wonderen voor je haarverzorging.

Hoe werkt een shampoo?

Een shampoo reinigt je haar en hoofdhuid op milde doch grondige wijze. Hiervoor zijn de zogenaamde tensiden verantwoordelijk. Deze oppervlakte-actieve stoffen binden talg en andere resten aan zich en zorgen zo dat al het vuil heel makkelijk met het water is weg te spoelen. De shampoo bevat ook nog andere stoffen die zich richten op een specifieke behoefte bij de verzorging:

  • Shampoo voor gekleurd haar: gekleurd haar heeft onder elke was beurt te lijden. Stoffen die de kleur opfrissen in een speciale shampoo voor gekleurd haar zorgen dat de glans van het haar langer behouden blijft. Een kleurshampoo of kleurspoeling frist de kleur daarentegen op met geïntegreerde pigmenten.
  • Shampoo voor vet haar: deze shampoo bevat naast frisse componenten als citroen bijvoorbeeld ook helende aarde die de talgproductie van de hoofdhuid kan reguleren.
  • Anti-roosshampoo: anti-roosshampoo kalmeert en voedt de hoofdhuid. Dit vermindert jeuk en ook het ontstaan van roos kan minder worden.
  • Shampoo voor droog haar: wie bij het wassen al een hydraterende shampoo met aloë vera, glycerine of hyaluron gebruikt, verzorgt het haar al tijdens het reinigen.

Droogshampoo is een aparte shampoo, omdat er geen water aan te pas komt. Eenmaal aangebracht op de haaraanzet, verwijdert de shampoo het overtollige talg uit het haar. Dit gebeurt op basis van stoffen die zetmeel bevatten. Deze variant is perfect als je even geen tijd hebt om je haar uitgebreid te wassen met een goede shampoo.

Wat is de beste shampoo?

Dat hangt af van je haartype en de verzorging die je haar nodig heeft. Shampoo voor krullend haar hydrateert jouw golvende lokken en geeft je haar daardoor meer veerkracht. Ook golvend en krullend haar is gebaat bij de voedende eigenschappen ervan. Als je veel verschillende stylingproducten tegelijk gebruikt, is een normale wasbeurt vaak niet voldoende. Een clarifying shampoo heeft extra tensiden die alle resten goed verwijderen. Leg je haar vervolgens in de watten met een voedend masker om beschadiging te voorkomen.

Zilvershampoo is speciaal ontwikkeld voor grijs haar en zorgt voor een mooie glans. Bij geblondeerd haar kan de shampoo de ongewenste gele gloed laten verdwijnen.

Shampoo kopen bij parfumdreams

Verzorg je haar optimaal door de juiste shampoo te kiezen. In de webshop van parfumdreams kun je dankzij de handige filterfunctie in een mum van tijd het perfecte product voor je haartype vinden.