Haarspray

298 Artikel
980
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarspray: een haarstylingklassieker met een lange geschiedenis

Haarspray kwam voor het eerst op de markt in 1955 en werd al snel een onmisbaar product op het gebied van haarstyling. Haarspray is een aerosol die met behulp van gas via een verstuiver wordt verspreid. De fijne deeltjes dalen neer op het haar en fixeren het zonder het te verzwaren.

De belangrijkste voorwaarde voor het succes van haarspray was de uitvinding van de spuitbus. In 1953 kwam de eerste technologie op de markt en was de verstuiver geboren.

Wat maakt een haarspray een goede haarspray?

Haarspray fixeert kapsels, geeft versteviging, voorkomt pluizen en is gewoonweg onmisbaar voor de afwerking van het perfecte kapsel. Fijn haar krijgt door haarspray meer stevigheid, terwijl haar met veel volume er goed mee kan worden getemd. Haarspray wordt beschouwd als een vloeibaar haarnet: de spray beschermt het kapsel in slechte weersomstandigheden en zorgt dat het haar de hele dag in model blijft.

Hoe breng je haarspray correct aan?

Houd bij het spuiten van haarspray een afstand van 30 centimeter aan tussen de bus en het haar zodat de fijne nevel op het hele haar terechtkomt. Zorg ervoor dat je niet te veel sprayt op één plek. Hierdoor wordt de spray te intensief aangebracht en kan het haar aan elkaar gaan plakken. Je kunt de spuitbus het best in beweging houden tijdens het sprayen zodat je niet te veel product op één plek aanbrengt.

Zorg ervoor dat je de spuitbusnevel niet inademt tijdens het sprayen. Houd je adem even in tijdens het sprayen, spray bij een open raam of verlaat de kamer kort na het sprayen totdat de nevel is neergedaald.

Belangrijk: je haar moet droog zijn wanneer je de spray aanbrengt. Sprayen op nat haar creëert een wetlook, wat misschien soms de bedoeling is, maar in de meeste gevallen voor ongewenste verrassingen zorgt zodra het haar droog is.

Hoe vind je de juiste haarspray?

Wat voor jou de beste haarspray is, hangt af van je haartype en de stylingresultaten waar je voor gaat. Er zijn verschillende sterktes haarlak die verschillende niveaus van fixatie bieden. Een goede haarspray maakt het haar niet plakkerig of zwaar en zorgt voor een lichte glans. Hij laat geen resten achter in het haar en droogt ook snel.

Bovendien bevatten de beste haarsprays verzorgende bestanddelen die het haar gehydrateerd houden en niet uitdrogen. Je kunt een goede haarspray dus probleemloos elke dag kunt gebruiken. Vooral als je haar beschadigd is, moet je zorgen dat je een spray met verzorgende eigenschappen gebruikt. Als je gekleurd haar hebt, kun je kiezen uit veel producten speciaal voor gekleurd haar die de kleur op milde wijze beschermen.

Wat is het verschil tussen haarspray en haarlak?

Waar je met haarspray je haar nog kunt stylen en het nog steeds losjes valt, wordt dit met haarlak moeilijker. Lak heeft een veel sterker effect en fixeert het haar en vooral afzonderlijke lokken meer. Dus als je een kapsel wilt dat de hele dag blijft zitten, is haarlak beter dan de beste haarspray. Moet het haar wat losser zitten, dan is haarspray een betere keuze.

Koop haarspray & haarlak bij parfumdreams

Ontdek bij krultang hebt gecreëerd: de juiste haarspray houdt je kapsel de hele dag mooi en laat je haarkleur prachtig uitkomen.