Hair tonic

12 Artikel
4
3,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Een geïrriteerde hoofdhuid? Ga voor haarwater!

Het belang van een gezonde hoofdhuid voor gezond haar mag niet worden onderschat. Als de hoofdhuid geïrriteerd is kan dit eerder leiden tot bijvoorbeeld haaruitval. Om dit te voorkomen kun je verzorgende producten gebruiken zoals haarwater. Dit kan helpen bij verschillende hoofdhuidproblemen zoals jeuk, een branderig gevoel of een hoofdhuid die snel vet wordt.

Waar helpt haarwater vooral bij?

Haarwater is geen nieuw product. Haartonic was begin 20e eeuw al zeer populair en zou dankzij bestanddelen die de doorbloeding stimuleren een perfecte aanvulling zijn op de haarverzorging. Hoewel het ondertussen in de vergetelheid was geraakt, maakt het nu een fantastische comeback. Haarwater verfrist de hoofdhuid en maakt het dagelijkse stylen van het haar gemakkelijker. Maar het haarverzorgingsproduct heeft nog veel meer te bieden:

  • Haarwater kan roos tegengaan en de bijbehorende haaruitval stoppen.
  • Bij een geïrriteerde hoofdhuid kan haarwater de aangetaste plekken kalmeren en de genezing ondersteunen.
  • Ook kan haarwater zorgen dat haar minder snel vet wordt. Hierdoor hoef je je haar minder vaak te wassen.
  • Producten die tea tree-olie bevatten gaan ook onzuiverheden op de hoofdhuid tegen.

Een hoogwaardige hair tonic, mits je deze regelmatig gebruikt, is de perfecte aanvulling op je haarverzorging. Wel is het belangrijk om niet te veel en niet te weinig haarwater in het haar en op de hoofdhuid aan te brengen.

Wat zit er in haarwater?

De meeste haarwaters bevatten naast water ook alcohol en plantenextracten, etherische oliën, rozenwater en toegevoegde vitaminen. Bij een geïrriteerde hoofdhuid is het echter aan te raden om producten zonder alcohol te gebruiken. Bij parfumdreams vind je een uitgebreide keuze aan hair tonics. Er zit dus altijd wel een geschikte haarwater die perfect bij je eigen haartype past bij.

Hoe gebruik ik haarwater?

Haarwater heeft ongeveer dezelfde consistentie als gewoon water. Daarom is er wel een beetje handigheid en oefening nodig voor het doseren en aanbrengen van de tonic. Bij sommige haarwaters zit meteen een handige pipet, andere zijn uitgerust met een pompje. Dit maakt het gebruik veel gemakkelijker. Het is belangrijk om haarwater altijd op nat haar aan te brengen.

De reden hiervoor is even aannemelijk als logisch: als het haar nat is, gaan de poriën in de hoofdhuid openstaan. De actieve bestanddelen in de hair tonic kunnen hierdoor optimaal door haar en huid worden opgenomen. Let hierbij op het volgende:

  • Was je haar eerst met shampoo. Maak daarna met een kam een scheiding in je handdoekdroge haar zodat je het haarwater beter over de hoofdhuid kunt verdelen.
  • Masseer het haarwater vervolgens gedurende enkele minuten met ronddraaiende bewegingen zachtjes in de hoofdhuid. Hierdoor kan het water zich optimaal verdelen en wordt de bloedsomloop gestimuleerd.
  • Spoel het product naderhand niet uit. Hierna kun je je haar stylen, aan de lucht te drogen of föhnen zoals je gewend bent.

Haarwater heeft meestal een milde formule en kan daarom zonder problemen dagelijks worden gebruikt. Zo is het mogelijk om haar- en huidproblemen na verloop van tijd effectief te verminderen.