Body scrub

59 Artikel
48
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Body scrub: Body scrub voor een fluweelzachte huid

Een intensieve body scrub verwijdert dode huidcellen, talg en vuil met behulp van kleine korreltjes zoals zeezout, suiker of koffie. Het bevordert de bloedsomloop en stimuleert zo de regeneratie van cellen. Aangename bestanddelen voeden de huid met vocht, sporenelementen, mineralen en vitaminen en voorkomen dat ze uitdroogt. Een body peeling of body scrub reinigt de huid tot diep in de poriën en bevat soms ontstekingsremmende bestanddelen die bij regelmatig gebruik vervuiling van de huid kunnen voorkomen. Hij verwijdert ingegroeide haartjes en maakt de huid uitermate zacht en soepel.

Welke soorten body scrub bestaan er?

Een goede body scrub is afgestemd op de behoeften van je huid. Bij parfumdreams vind je een breed assortiment aan producten, die geschikt zijn voor verschillende soorten huidtypes. Tot de klassieke scrubs horen:

  • Scrub met zeezout: De natuurlijke scrubdeeltjes maken dode huidcellen los en maken ruwe plekken weer zacht. De grove korrels openen de huidporiën, verwijderen talgafzettingen en laten de huid er zo beter uitzien. Het gebruik verhoogt de doorbloeding en stimuleert het lichaam om nieuwe huidcellen aan te maken. Bovendien voorziet de scrub met zeezout de huid van sporenelementen en mineralen zoals magnesium, kalium en calcium. Deze stoffen ontspannen de huid, hebben een remmende werking op ontstekingen en verlichten de jeuk. Je huid voelt frisser, zachter en vitaler.
  • scrub met suiker: Voor een gevoelige, droge of atopische huid wordt een body scrub met suiker aanbevolen, omdat deze korreltjes fijner zijn dan zeezout. De meeste fabrikanten combineren de natuurlijke scrubdeeltjes met een rijke olie of sheabutter. Hierdoor zijn de body scrubs zeer zacht en irriteren ze de huid niet. Het gebruik stimuleert de doorbloeding en maakt het huidoppervlak glad. Het glycolzuur in de suiker houdt de huid soepel, vermindert de vorming van roos en voorkomt dat de huid uitdroogt.
  • Scrub met koffie: De fijne koffiekorreltjes scrubben de huid zachtjes, verbeteren de doorbloeding en bevorderen tegelijkertijd de regeneratie van cellen. De koffiekorreltjes bevatten antioxidanten en cafeïne. Zij werken als ontstekingsremmers en de huid ziet er beter uit.

Intussen worden voor body scrubs voornamelijk natuurlijke scrubkorreltjes gebruikt. Veel fabrikanten gebruiken naast koffie, zout en suiker ook gemalen vruchtenpitten of notendoppen. Zij zijn een goed alternatief voor de korreltjes van microplastic die in het verleden vaak werden gebruikt.

Bovendien verrijken veel fabrikanten body scrubs met helende aarde, die gifstoffen en overtollige olie bindt. Dat zorgt voor een licht scrubeffect en is bijzonder geschikt voor een vette huid. Groene thee vermindert irritaties en rode vlekken op de huid. etherische olie geven aan de producten een fijne geur, die goed is voor je zintuigen.

Hoe geef je je lichaam een body scrub?

Om je huid weer te kunnen laten ademen is het voldoende om een of twee keer per week je lichaam een body scrub te geven. Doe het niet te vaak, want veelvuldig scrubben beschadigt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Breng het onder de douche aan op de gereinigde, nog vochtige huid. Masseer je lichaam met behulp van ronddraaiende bewegingen. De huid bij ellebogen en knieën is bijzonder ruw, hier kun je voor de massage het best een grotere hoeveelheid en gedurende een langere tijd gebruiken om verhoornde huid los te weken.

Laat debody scrub vervolgens een paar minuten zitten, zodat je huid de voedingsstoffen kan opnemen voordat je het afspoelt met lauw water. Het beste kan je de body scrub ‘s avonds doen, zodat de verzorgingscrème daarna goed kan intrekken. . Na een intensieve reiniging kan je huid makkelijker een vochtinbrengende bodylotion of body oil.

opnemen.

Voor een fluweelzachte huid koop je body scrubs bij parfumdreams

Op parfumdreams vind je verschillende body scrubs die voor een stralende huid zorgen. Of je nu de voorkeur geeft aan scrubben met zout, suiker of koffie, je huid zal je uiteindelijk dankbaar zijn.