Dr. Hauschka

192
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Dr. Hauschka Gezondheid, Huidverzorging en Cosmetica

Dr. Hauschka: natuurlijke cosmetica met ambitie

Dr. Hauschka is het toonbeeld van duurzame cosmetica die uitsluitend van natuurlijke bestanddelen wordt gemaakt. Dr. Hauschka is een merk van het bedrijf WALA Heilmittel GmbH dat in 1935 door Rudolf Hauschka is opgericht. Het assortiment natuurlijke cosmetica bestaat uit ongeveer 130 producten die de merknaam Dr. Hauschka dragen.

De producten van Dr. Hauschka waren lange tijd alleen in reformhuizen, biologische winkels en apotheken verkrijgbaar. Sinds 2007 kun je het merk echter ook in warenhuizen en drogisterijen vinden. Het merk heeft de verkoopstrategie namelijk veranderd en wil zich sinds die tijd profileren als luxe merk in het segment natuurlijke cosmetica.

Hauschka staat bekend als de pionier in natuurlijke cosmetica. Alle producten zijn gecertificeerd volgende de internationale standaard NATRU en bevatten geen dubieuze bestanddelen als minerale oliën, siliconen of microplastics.

In de producten van Dr. Hauschka vind je alleen natuurlijke stoffen en geneeskrachtige planten. Het bedrijf heeft een eigen tuin met geneeskrachtige planten en een Demeter-boerderij waar veel producten zelf worden verbouwd. Daarnaast werkt het bedrijf met producenten samen die eerlijk, duurzaam en milieuvriendelijk verbouwen.

Natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka: het assortiment bevat deze producten

Tot de producten van Dr. Hauschka behoren producten op het gebied van lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, medische verzorging en decoratieve cosmetica.

  • De gezichtsverzorging van Dr. Hauschka bestaat onder andere uit oogverzorging, lipverzorging, gezichtsmaskers, dagverzorging, nachtverzorging en producten voor gezichtsreiniging. Zowel het assortiment voor mannen als voor vrouwen biedt veel keuze.
  • Ook het assortiment lichaamsverzorging van Dr. Hauschka is groot: body oils, handverzorging, douchegel, haarverzorging, deodorant en bodylotions verzorgen je van top tot teen.
  • Bij parfumdreams vind je ook make-up van Dr. Hauschka.

Dr. Hauschka heeft een uitgebreid assortiment waar echt voor iedereen wat wils te vinden is.

Wat kenmerkt de natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka?

Het concept van Dr. Hauschka is om op milde wijze de huid te ondersteunen zodat deze zichzelf kan reguleren, reinigen en vernieuwen. De belangrijkste taken van natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka zijn het versterken van de huidbarrière, het ondersteunen van de reiniging en het verzorgen van de huid. De eigen activiteit van de huid wordt gestimuleerd via extracten van geneeskrachtige kruiden en stoffen die vergelijkbaar zijn met huideigen stoffen.

Dr. Hauschka staat echter niet alleen voor een mooie en gezonde huid, maar ook voor duurzaamheid. De gebruikte verpakkingen moeten namelijk makkelijk te recyclen zijn en plantaardig afval tijdens de productie moet worden gecomposteerd. Verder heeft het bedrijf het zuinig omgaan met grondstoffen waar mogelijk hoog in het vaandel staan. Enkele maatregelen op dit vlak zijn bijvoorbeeld het gebruik van regenwater, het terugwinnen van warmte en de ondersteuning van een klimaatvriendelijke leefwijze van medewerkers door bijvoorbeeld een fiets van de zaak te bieden of het gebruik van het plaatselijke openbare vervoer te vergoeden.

Duurzaamheid en natuurlijke cosmetica zijn voor Dr. Hauschka geen kortstondige trend. Het bedrijf werkt al sinds 1967 volgens dit concept en overtuigt bovendien door producten van de beste kwaliteit die goed zijn te verdragen, geschikt zijn voor elk huidtype en elke leeftijd. Verder voorzien ze de huid van de benodigde stoffen.

Koop Dr. Hauschka: parfumdreams heeft mooie aanbiedingen

Bij parfumdreams kun je tal van producten van Dr. Hauschka kopen en je huid eens echt lekker verwennen. Veel van de producten kun je zeer voordelig aanschaffen en heel comfortabel thuis laten bezorgen.