Concealer

127 Artikel
6161
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Concealer – lokale perfectie voor een frisse teint

Concealers zijn ideaal om donkere kringen, maar ook vlekken of puistjes te camoufleren. Zo kun je in een handomdraai je teint er egaler en ook direct frisser laten uitzien. Bij de keuze van de juiste concealer komen er vaak vragen naar boven. Het is verder niet moeilijk om het bijpassende beautyaccessoire te vinden en er optimaal gebruik van te maken.

Waarvoor heb ik eigenlijk een concealer nodig?

Een concealer is echt goud waard als het gaat om het verminderen van donkere kringen of het camoufleren van roodheid. Dat is namelijk de kerntaak van de concealer: de huid lichter maken en oneffenheden wegwerken. Precies op het punt dat een foundation zijn grenzen heeft bereikt, kan een concealer goed van pas komen, omdat deze sterker gepigmenteerd is.

  • De bijpassende concealer bepalen: ook concealers zijn er in tal van kleurnuances. Zo kun je voor elk huidtype het passende product vinden dat in een potje of als stick handig in gebruik is. Ga voorzichtig te werk met de concealer, omdat deze sterker gepigmenteerd is dan een foundation. Vaak heb je een geringe hoeveelheid concealer nodig om de huid op de betreffende plek te laten stralen.
  • De juiste kleurkeuze maken: om tot de perfecte concealer te komen, moet het product niet alleen op de rug van je hand worden uitgeprobeerd. Het beste kun je het product het beste op je hals of direct in je gezicht testen. Als je de huid onder de ogen wilt laten stralen,moet de concealer idealiter iets lichter van kleur zijn dan de natuurlijke huidskleur. Om onzuiverheden te camoufleren, moet het product wel met je huidskleur overeenkomen.
  • Gebruik eerst make-up en dan pas een concealer: Concealers camoufleren niet alleen vlekken, fijne lijntjes of verminderen roodheid. Ze maken de make-up zelfs helemaal af. Alles wat na het aanbrengen van een foundation nog te zien is aan puistjes of vlekken, kan met een concealer worden verholpen. Dit product kan dan ook het beste na het aanbrengen van een foundation worden gebruikt.

Bij koele huidskleuren met een rode of blauwe ondertoon kun je het beste gaan voor een concealer met rood erin. Warme huidtypes met een beige of goudkleurige ondertoon zijn daarentegen gebaat bij een concealer met geel of bruin erin.

Gericht en subtiel gebruik van een concealer

Het is zeker mogelijk om met een concealer donkere kringen te laten verdwijnen of acnelittekens te camoufleren. Het is echter niet nodig om veel product te gebruiken. Vaak volstaat een geringe hoeveelheid al voor een perfecte egale teint.

Gebruik daarom het beste je vingers om de concealer zo mooi mogelijk op de huid aan te brengen. Rond de ogen moet de concealer zachtjes met de ringvinger in de huid worden geklopt. Als de concealer zo wordt aangebracht, dan blijft deze de hele dag zitten en frist deze je look op subtiele wijze op. Een goede concealer voelt licht en verzorgend aan en hoopt niet op in fijne lijntjes.

Vooral bij een rijpere huid is dit van belang. Verder bestaan er ook anti-aging concealers die speciaal zijn gemaakt voor fijne lijntjes, zwellingen, donkere kringen en kraaienpootjes. Ze hebben een olievrije textuur, verstoppen poriën en rimpels niet en zorgen voor een stralende look die meerdere uren aanhoudt.

Tip: breng met de concealer kleine highlights in je ooghoek of op je ooglid aan. Verdeel het product voorzichtig met je pink zonder de concealer te sterk uit te vegen. Het effect mag gezien worden en de ogen zien er direct frisser uit.

Koop concealer heel eenvoudig online bij parfumdreams

Als stift, in vloeibare vorm of als crème in een potje – afhankelijk van je wensen en de benodigde intensiteit zijn er tal van concealers te kopen. Bij parfumdreams kun je terecht voor een groot assortiment met uiteenlopende producten van diverse merken en fabrikanten. Zo kun je naast een concealer met zonbeschermingsfactor ook een waterproof concealer vinden. Voor een adembenemend mooie look die de hele dag houdt.