Gezichtsolie

77 Artikel
230
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtsolie: weldadige verzorging voor alle huidtypen

Regelmatige verzorging is niet alleen goed voor onze huid, maar ook voor ons welzijn en zelfvertrouwen. Want als we regelmatig tijd voor onszelf nemen, versterkt dat de bewuste omgang met ons lichaam en kunnen we ook in drukke tijden volledig bij onszelf blijven. Een gezichtsolie is hierbij de ideale ondersteuning. Omdat ze de natuurlijke beschermende kracht van de huid in stand helpt te houden en ons de hele dag laat stralen.

Een goed verzorgde gezichtshuid doet ons jonger lijken en zorgt voor een frisse look. Wat fijn dat er voor elk huidtype een geschikte gezichtsolie bestaat! Dit is niet alleen positief voor de huid, maar ook voor de geest. De meeste gezichtsoliën hebben een aangename geur waarmee de dag perfect begint.

Weldadig en rustgevend: gezichtsolie voor de onzuivere huid

Ook voor de onzuivere huid is een gezichtsolie een uitstekend idee. Ze hydrateert de huid en verstopt de poriën niet. Bovendien wordt de olie snel opgenomen en laat ze geen laagje achter na het aanbrengen. Dit maakt olie ideaal voor de ochtendroutine – in slechts een paar minuten ben je klaar voor de dag. Gezichtsolievoor de onzuivere huid is geschikt voor de volgende huidtypes:

De gezichtsolie voor de onzuivere huid houdt er rekening mee dat verstopte poriën vaak gepaard gaan met kleine ontstekingshaarden. Daarom gebruiken de fabrikanten van deze oliën graag ontstekingsremmende bestanddelen. Ze kalmeren en verfrissen tegelijk.

Hydraterende gezichtsolie voor de droge huid

Tal van milieu-invloeden zorgen ervoor dat onze huid na verloop van tijd uitdroogt. Zeker wanneer we in het dagelijks leven aan veel stress worden blootgesteld, heeft onze huid daar zichtbaar onder te lijden. Maar ook factoren als zonlicht, fijnstof, roken of een ongezond dieet dragen ertoe bij dat onze huid vocht verliest.

In dit geval wordt een gezichtsolie voor de droge huid sterk aanbevolen, omdat deze het gezicht intensief hydrateert en zo de huid weer laat stralen. Nadat je de olie hebt aangebracht, voelt je huid verzorgd aan zonder dat er resten achterblijven die haar er vettig uit laten zien.

Tips voor het gebruik van gezichtsolie

Om de gezichtsolie optimaal haar werk te laten doen, moet de huid altijd eerst goed gereinigd worden. Voor het aanbrengen van de meeste merkproducten zijn enkele druppels van de vloeistof voldoende. De instructies van de fabrikant op de verpakking geven informatie over de juiste dosering. Te veel gezichtsolie op de huid kan een vettige film achterlaten, dus de juiste hoeveelheid is belangrijk.

De gezichtsolie moet vervolgens met de vingers zachtjes in cirkelvormige bewegingen op de nog licht vochtige huid worden ingemasseerd. Vermijd voor de zekerheid het gebied rond de ogen en de mond. Met een zachte doek verwijder je eventuele resten. Op deze manier kunnen gezichtsoliën optimaal worden opgenomen.

Veel gebruikers integreren hun favoriete olie in hun ochtendroutine. De huid wordt dan de hele dag door voorzien van waardevolle actieve bestanddelen en straalt van frisheid en energie. Er zijn echter ook gezichtsoliën die voor het slapengaan worden aangebracht en vervolgens de hele nacht blijven zitten. Een combinatie van beide varianten is natuurlijk ideaal.

Onze tip: de verzorging houdt niet op bij het gezicht. Zij dragen immers ook bij tot een verzorgd en jeugdig uiterlijk. Daarom wordt aanbevolen deze gebieden in je verzorgingsritueel op te nemen. De gevoelige huid op deze delen van het lichaam heeft baat bij de fijne textuur van hoogwaardige gezichtsoliën.

Gezichtsolie online bestellen bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je verschillende gezichtsoliën van gerenommeerde cosmeticabedrijven zoals BABOR, Primavera, Biotherm, Lavera en Dr. Scheller. Dankzij verschillende combinaties van actieve bestanddelen is er in dit assortiment voor ieder huidtype de geschikte gezichtsolie te vinden.