Hydraterende shampoo

163 Artikel
1166
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Hydraterende shampoo – het geheime wapen tegen dof haar

Wil je dat je haar meer glanst en soepeler is? Vooral een optimale verzorging is hiervoor van belang. Hydraterende shampoo betekent eerste hulp voor weerbarstig en droog haar dat door het stylen en de zon te sterk is belast. Dit product mag dan ook niet in jouw badkamer ontbreken.

Hoe werkt een hydraterende shampoo?

In een notendop: de shampoo lest de dorst van droog en beschadigd haar. In eerste instantie zorgen twee bestanddelen hiervoor. Ten eerste: zogenaamde hydraterende bestanddelen die tegelijkertijd de schubbenlaag gladmaken. Ten tweede: alle werkzame stoffen die vocht in het haar insluiten. Tegelijkertijd verwijdert de hydraterende shampoo resten, talg en vuil. Ook zorgt de shampoo dat je haar en hoofdhuid fris en schoon aanvoelt. De volgende stoffen mogen daarom niet op de INCI-lijst van een goed product ontbreken:

  • Water: het universele hydraterende bestanddeel zit ook echt in verzorgende shampoo.
  • Glycerine: de stof bindt vocht en voorziet dorstig haar dan ook in haar behoeften.
  • Panthenol: maakt glad en zorgt eveneens voor een waardevolle hydratatie waarvan elk haartype profiteert.
  • Sheabutter: sealt het oppervlak en sluit het vocht binnenin het haar in.
  • Hyaluron: trekt als een magneet water aan en bindt het in het haar.

Een bijkomend voordeel van hydraterende shampoos: ze reinigen op een mildere wijze, omdat het accent op de verzorging ligt. De meeste fabrikanten gaan dan ook agressieve stoffen als sulfaten uit de weg. Ze kunnen de hoofdhuid namelijk irriteren. Hierdoor zijn de meeste verzorgende shampoos ook geschikt voor gevoelige mensen.

Of een hydraterende shampoo bij je haar past, hangt in eerste af van je haartype. Glad haar heeft net zo'n goede hydratatie nodig, maar stelt daarnaast nog andere eisen. Krullend haar smacht echt naar hydratatie, omdat het vocht door de open schubbenlaag sneller verdwijnt.

Hoe gebruik je een hydraterende shampoo?

Hoeveelheid komt niet altijd overeen met effectiviteit. Bij hoogwaardige haarverzorging is een klein toefje voldoende om alsnog een maximaal resultaat te bereiken. Ook bij een hydraterende shampoo kom je er na verloop van tijd achter wat de ideale portiegrootte is. Hoe meer shampoo je gebruikt, hoe meer tensiden aan het werk zijn. Ze reinigen weliswaar grondig, maar belasten de hoofdhuid ook.

Een ander fabeltje: hydraterende shampoos moeten absoluut in de haarlengtes worden aangebracht. Normaal gesproken volstaat het gewoon om de haaraanzet en de hoofdhuid ermee te wassen. Daar zit het meeste vuil. Bij het uitspoelen komt er altijd nog voldoende product in de lengtes terecht om resten van stylingproducten te verwijderen. Het verdelen van shampoo over je gehele haardos is slechts in uitzonderlijke gevallen nodig. Bijvoorbeeld als je kleurende producten hebt aangebracht of veel te veel producten tegelijk hebt gebruikt.

In alle andere gevallen hoef je bij het gebruik van hydraterende shampoos op niets anders te letten. Belangrijke informatie over de inwerktijd kun je sowieso op de fles van de fabrikant lezen. Wel moet je altijd zorgen dat je het product goed uitspoelt, omdat resten de hoofdhuid kunnen belasten.

Hydraterende shampoo als basis voor soepel en glanzend haar

Je haar heeft dorst? Bij parfumdreams kun je terecht voor intensieve verzorging voor haar dat erom zit te springen. Je kunt dankzij de handige filterfunctie in een handomdraai luxe merken en rijke natuurlijke cosmetica vinden en dat passend bij elk haartype en tegen een voordelige prijs.