Baardtondeuses & baardtrimmers

13 Artikel
3
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Baardtrimmers voor de dagelijkse baardverzorging

Baarddragers weten: alleen met een regelmatige verzorging zit de baard perfect. Baardtrimmers, ook wel tondeuses genoemd, zijn hiervoor een must-have in de badkamerkast. Het gaat om een elektronisch apparaat dat de baardharen bijknipt en inkort. De lengte kan individueel worden ingesteld. Ook contouren kunnen met de passende baardtrimmer eenvoudig worden bijgewerkt.

Baardtrimmer of scheerapparaat? De verschillen op een rijtje

Trimmers voor de baardzorgen voor een gelijkmatige snede van de baardharen. Baardtrimmers hebben de beschikking over diverse opzetstukken, waarmee de gewenste lengte vooraf kan worden ingesteld.

Zo creëer je jouw eigen baardstijl met een baardtrimmer:

  • 3-dagenbaard trimmen
  • de baard bijknippen of
  • de snor kunstig bijwerken.

Sterke tondeuseskunnen ook het hoofdhaar inkorten en kunnen zo een bezoekje aan de kapper uitstellen of zelfs vervangen.

ScheerapparatenZijn elektronische apparaten die zonder opzetstuk zorgen voor een glad scheerresultaat. Enkele apparaten beschikken over extra accessoires, zoals opzetstukken voor het persoonlijk stylen van de baard en een precisietrimmer. Met een scheerapparaat is het mogelijk om zowel droog als nat te scheren met scheerschuim of gel. Hoogwaardige scheerapparaten zijn waterdicht, zodat niets een scheerbeurt onder de douche in de weg staat.

De passende messen voor de baardtrimmer

Messen met een lange levensduur van de beste baardtrimmers zijn gemaakt van roestvrij staal of keramiek. Hoogwaardige afwerking met carbon of titaan verlengen de levensduur en zorgen tegelijkertijd voor een messcherp resultaat bij het scheren van de baard. Dubbel geslepen messen snijden ook bijzonder dikke baardharen omdat ze beschikken over een goede snijprestatie.

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over stompe messen: met zelfslijpende messen bespaar je jezelf het moeizame verwisselen van messen en is je baard jarenlang verzekerd van een gelijkmatige snede.

Accessoires voor jouw baardtrimmer

Diverse opzetstukken maken jouw tondeuse tot een baardtrimmer. Fijne contouren kun je met een precisie opzetstuk heel eenvoudig maken. Opzetstukken die moeten worden opgestoken, zorgen voor een persoonlijke baard lengte en daarmee voor een compleet persoonlijke look.

Reinig, na gebruik, de opzetstukken met lauwwarm water. Ook de trimmer moet je na gebruik grondig schoonmaken met de reinigingsborstels. Dit komt een lange levensduur van jouw product ten goede. Mocht je geen meegeleverde reinigingsborstel bij de hand hebben dan kun je als alternatief ook een tandenborstel gebruiken.

Praktische tips voor je baardverzorging

Het trimmen van de baard is voor veel mannen een wekelijkse routine. Hoe vaak je jouw baard scheert en verzorgt hangt van je baardstijl af.

Met deze tips wordt jouw baard een echte eyecatcher:

  1. Eerst knip je jouw baard bij op één en dezelfde lengte. Trim altijd tegen de goeie richting in. Hiermee zorg je voor een mooi resultaat.
  2. De baardharen onder de kin trim je ongeveer een derde korter dan de rest van de baardharen. De stylingmethode creëert harmonische contouren.
  3. Trim je baard alleen als deze droog is. Nat scheren is alleen aan te bevelen bij gebruik van een scheerapparaat.
  4. Na het bijknippen en scheren van je baard kun je voor een afsluitende verzorging een rijke baardolie gebruiken. Zo voorzie je jouw baard van een goede portie glans en verzorg je hem bovendien met vocht. Baardgroei zorgt voor extra structuur van je baardstyling.

De beste baardtrimmers kopen bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je jouw nieuwe baardtrimmer in een omvangrijk en hoogwaardig assortiment dat perfect is toegesneden op jouw behoeftes. Laat je tondeuse eenvoudig en snel thuisbezorgen en gun je baard de verzorging die het verdient.