Shampoo bars

32 Artikel
1043
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

De comeback van vaste shampoo

Wat in de tijd van oma heel normaal was, heeft zijn weg weer teruggevonden naar onze badkamer. Een shampoo bar wordt ook wel vaste shampoo of haarzeep genoemd en wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo vreemd, want de slimme beautyproducten bevatten geen synthetische tensiden en de overtollige verpakking komt te vervallen. Verder bevatten ze geen water, zijn ze veel zuiniger in gebruik en ook nog eens langer houdbaar. Hierdoor kan iedereen zijn steentje bijdragen aan milieubescherming.

Shampoo bars en bestanddelen

Je hoofdhuid kan niet tegen krachtige tensiden? Dan kan een shampoo bar een uitstekend alternatief vormen. De handzame stukken zijn gemaakt van biologische bestanddelen en bevatten alleen verzeepte oliën als oppervlakte-actieve stoffen. Met een blik op de achterkant van de verpakking kun je schadelijke bestanddelen als palmolie weren. Verder zijn de meeste varianten ook veganistisch.

De vaste shampoo heeft zijn effectiviteit te danken aan de plantaardige werkzame stoffen. Een rijke kokos- of avocado-olie voorzien droog haar van voedingsstoffen en laten het haar soepel aanvoelen. Kruidenextracten als kamille en brandnetel kalmeren tijdens het wassen de hoofdhuid en zorgen een absoluut fris gevoel. Etherische oliën verspreiden een heerlijke geur en zorgen dat de shampoo bar langer houdbaar is.

Tips & trucs: zo hoor je een shampoo bar te gebruiken

De shampoo bar wijkt niet alleen qua vorm af van vloeibare shampoo. Ook bij het gebruik zijn een paar aandachtspunten:

  • Hardheid van het water: een shampoo bar zorgt bij zacht water voor een optimaal resultaat. Bij hard water (vanaf 8°dH) gebruik je aan het einde een zure conditioner om kalkresten goed te verwijderen.
  • Shampoo bar delen: met een mes kun je het beste een klein stukje afsnijden. Dat ligt beter in de hand en zo gaat je vaste shampoo langer mee.
  • Direct in het haar aanbrengen: wrijf met de vaste shampoo net zolang over je hoofd totdat er voldoende schuim is. Masseer dit zoals gebruikelijk in je haar.
  • Gebruik in je hand: Als alternatief kun je de shampoo ook eenvoudig in je handen laten opschuimen en daarna over je haar verdelen.
  • Shampoo bars voor droog haar: je haar is uitgesproken droog? Dan kun je het beste gaan voor een variant die meer dan 5% vet bevat.

Het is in ieder geval de moeite waard om te kijken naar het gebruik van shampoo bars. Op de lange termijn is niet alleen je portemonnee hier blij mee. Ook het milieu is gebaat bij een verminderd gebruik van plastic shampooflacons.

Natuurlijk, schoon haar met een stuk shampoo

Geen risico meer op lekken op reis, een lange houdbaarheid en schoon en verzorgd haar: de voordelen van shampoo bars overtuigen steeds meer mensen. Heb je de smaak te pakken gekregen? In de webshop van parfumdreams kun je ook terecht voor shampoo bars voor haartypes die meer verzorging nodig hebben. Of je nu belast, droog of vet haar hebt, bij ons kun je heel voordelig je favoriete haarcosmetica vinden en thuis laten bezorgen.