Antirimpelcrème

500 Artikel
10677
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Antirimpelcrème – voor een natuurlijk stralende rijpere huid

Ouder worden brengt voor veel mensen problemen met zich mee. Een goede gezichtscrème voor de rijpere huid boven de 60 helpt de natuurlijke elasticiteit te ondersteunen en rimpeltjes minder zichtbaar te maken. Zo wordt in de spiegel kijken weer leuk en ga je zelfverzekerd door het leven. De volgende tekenen van huidveroudering kunnen subtiel worden verminderd met een antirimpelcrème:

  • Volumeverlies: de elasticiteit neemt af. Contouren zijn minder scherp gedefinieerd. Het gezicht maakt over het geheel genomen een minder stevige en strakke indruk.
  • Verlies van dichtheid: de elasticiteit van de huid neemt af. De teint ziet er niet meer stralend uit, maar vaal en dof. Rimpels worden dieper en de huid ziet er dunner uit.
  • Ontstaan van rimpels: door verminderde collageenvorming en celdeling verschijnen de rimpels op de klassieke plaatsen: kraaienpootjes rond de ogen, de fronsrimpel op het voorhoofd en de nasolabiale plooi tussen de bovenlip en de neus.
  • Droogheid en gevoeligheid: de huidbarrière wordt doorlatender en er gaat vocht verloren. Tegelijkertijd wordt de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals temperatuur en uv-straling.

De huid begint al te verouderen tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar. Je kunt dit natuurlijke proces tegengaan door tijdig een antirimpelcrème te gaan gebruiken. Maar ook als je al wat ouder bent heeft de huid baat bij de voedende bestanddelen van een antirimpelcrème.

Een anti aging creme maakt de huid sterker

Een paar rimpels horen nu eenmaal bij het ouder worden. De tand des tijds kan dus door geen enkele antirimpelcrème ter wereld worden tegengehouden. Maar je kunt wel iets doen om je huid beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf. Fel zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van rimpels. Uv-straling tast de collageenvorming aan en beschadigt de huidcellen onherstelbaar. Gebruik daarom altijd een geschikte zonbeschermingsfactor.

Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door een drukke levensstijl, roken of een slecht dieet. Hiermee wordt de vorming van vrije radicalen bevorderd. Dit zijn moleculen die de celwanden aantasten en de huid in haar geheel verzwakken. Antioxidanten zoals Q10 of retinol mogen daarom in geen enkele anti aging creme ontbreken. Deze neutraliseren de vrije radicalen en beschermen zo de huid.

Temperatuur, wind en weer eisen in de loop der jaren hun tol. Het gevolg: een droge, schilferige en ruwe huid. Ceramiden zijn speciale vetten die in een gezichtscrème voor de rijpere huid de huidbarrière herstellen. Hyaluronzuur als vochtinbrengend product zorgt voor die extra dosis vocht die je huid bijzonder dringend nodig heeft.

Antirimpelcrème als dagelijkse verzorging

Het maakt niet uit welke rimpelcrème je gebruikt: het belangrijkste is dat je hem dagelijks aanbrengt en afstemt op je huidtype. Een goede gezichtscrème voor de rijpe huid vanaf 60 is op 35-jarige leeftijd absoluut te veel van het goede. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor lichte varianten die snel intrekken. Deze anti aging cremes kunnen ook onder de make-up worden gedragen en perfect in je beautyritueel worden geïntegreerd.

Terwijl jij lekker licht te slapen, herstelt je huid van de invloeden van de dag. Ondersteun je huid extra met een antirimpelcrème voor de nacht en word 's ochtends met een frisse teint wakker. Geconcentreerde bestanddelen zoals hyaluronzuur, ceramiden of foliumzuur stimuleren het natuurlijke herstel van de huid. Het gezicht voelt steviger en perfect verzorgd aan.