Haarolie

168 Artikel
2889
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarolie: leave-in verzorging voor gezond en glanzend haar

Heb je last van broos, dof of droog haar? Een haarolie bedekt elke afzonderlijke haarschacht op milde wijze zonder het haar zwaar te maken. Zo zien de haarlengtes er glanzender en soepeler uit. De verzorgende olie voorziet het haar van vocht en waardevolle voedingsstoffen. Zo voorkom je gespleten haarpunten en herstel je de haarstructuur. Bij parfumdreams kun je terecht voor tal van producten die inspelen op diverse haartypes en behoeften.

Hoe werkt een haarolie?

Haarolie bestaat voor het merendeel uit plantaardige oliën. Deze absorbeert haar meteen zonder dat het vet oogt. Ze bedekken de haarschacht als een soort van beschermende laag. Hierdoor wordt je haardos soepeler en krijgt deze meer glans. Deze laag beschermt tegelijkertijd tegen invloeden van buitenaf zoals kou en warmte die de haarstructuur kunnen beschadigen. De verzorgende stoffen in haarolie dringen diep binnen in het haar en voeden deze met waardevolle ingrediënten en hydrateren het haar. De plantaardige oliën in deze producten zijn geschikt voor verschillende haartypes en behoeften:

  • Kokosolie beschermt het haar tegen uitdroging.
  • Jojobaolie verhoogt de weerstand van het haar.
  • Olijfolie vermindert broos haar en droge punten.
  • Druivenpitolie stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en kan de haargroei bevorderen.
  • Amandelolie hydrateert dof haar dat gevoelig is voor gespleten punten.
  • Arganolie helpt broos, droog haar weer soepel te worden en te glanzen.

Heb je vet haar? Dan is een intensieve verzorging met een haarolie echt onmisbaar. Het is belangrijk dat je een product kiest dat geschikt is voor jouw haartype. Haaroliën met theeboomolie reguleren de talgproductie. Ze voorkomen dat de haaraanzet al na korte tijd vet wordt.

Wat is de beste haarolie?

De haarolie moet hoogwaardige ingrediënten bevatten die zijn afgestemd op de behoeften van je haar. Het is aan te raden om een haarolie te gebruiken die geen siliconen bevat. De synthetische polymeren zorgen er weliswaar voor dat je haar vrijwel direct na het aanbrengen soepel aanvoelt, maar voorkomen daarentegen ook dat de natuurlijke ingrediënten dieper binnendringen in het haar. Zo profiteer je niet optimaal van de positieve effecten. Na verloop van tijd kan je haar uitdrogen en kun je last krijgen van haarbreuk.

Haarolie: het juiste gebruik

Als je haarolie in vochtig haar aanbrengt, kun je jouw styling helemaal compleet maken. Je kunt afhankelijk van de lengte en dikte van je haar een tot twee druppeltjes in de haarlengtes en punten aanbrengen. Met een grove föhn drogen. De olie maakt dat het haar makkelijker te kammen en te stylen is. Bovendien bedekken haaroliën zoals arganolie elke afzonderlijke haar om vocht in te sluiten. Dat maakt je haar stralender en gezonder.

Bij droog haar is het beschermende effect van de olie goed merkbaar. De olie omhult het haar zonder dat het zwaar wordt en beschermt het tegen beschadiging door uv-stralen. Tegelijkertijd gaat het pluishaar en statische oplading tegen. Wrijf voor gebruik een paar druppels in je handpalmen. De warmte van je huid maakt dat de olie makkelijker is te verdelen. Ga nu langzaam en gelijkmatig met je handpalmen door je haar. Hierbij moet je de haaraanzet en hoofdhuid overslaan om te voorkomen dat je haar snel vet wordt.

Als de lengtes en punten heel droog en broos aanvoelen, dan kun je de haarolie gebruiken als intensieve kuur. De olie bevat lipiden die zich hechten aan de haarschacht. Ze maken het haar zachter en zorgen voor een zijdeachtige glans. Masseer voorafgaand aan het wassen drie tot vier druppels in al je haar. Na ongeveer 30 tot 60 minuten kun je de olie met je gebruikelijke shampoo uitspoelen.

Haarolie bij parfumdreams kopen

Niet alleen droog haar kan profiteren van een verzorgende haarolie. Ook voor fijn haar kun je bij haarverzorging die bij jouw haartype past.