Gezichtspeeling

113 Artikel
158
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtpeeling – voor een gladde, zuivere huid

Elk gezicht heeft dagelijks reiniging en verzorging nodig. Desondanks heeft één detail van de verzorgingsroutine helaas nog te weinig aandacht: de gezichtpeeling. Dat terwijl deze verzorgingsproducten zeer belangrijk zijn voor onze huid. De nanodeeltjes die in de peelings zitten, verwijderen voorzichtig huidschilfertjes die soms je poriën zouden kunnen verstoppen. Als je regelmatig een peeling gebruikt voor je gezicht dan mag deze zich verheugen in een gladde en stralende huid.

Poriediepe reiniging dankzij gezichtpeeling

Onze huid levert topprestaties. Deze moet dagelijks verzorgingsproducten opnemen, wordt blootgesteld aan UV-straling en moet ook nog eens vuildeeltjes te lijf gaan. Gelukkig zorgen vele huidcellen voor regeneratie van de huid. Maar deze huidcellen hebben ongeveer een maand nodig totdat ze de huidoppervlakte bereiken. Door middel van een gezichtpeeling kun je dit proces op de ideale wijze ondersteunen.

  • Peeling voor droge huid: Gebruik speciale gezichtpeelings voor de droge huid als de gezichtshuid gespannen is. Deze peelings zijn zacht voor de huid en verwijderen op zorgvuldige wijze huidschilfertjes. Tegelijkertijd stimuleert een peeling de doorbloeding van de huid. Wat overblijft is een egale, mooie teint.
  • Gezichtpeeling voor de vette huid: Een vettige huid neigt naar verhoogde talgproductie. Met de juiste gezichtpeeling kun je een goed evenwicht creëren. De peeling verwijdert overtollige olie en verkleint de mogelijkheid dat pukkels en mee-eters ontstaan.
  • Gezichtpeeling voor de gecombineerde huid: Een gezichtpeeling bij een gecombineerde huid zorgt voor een fris gevoel van de huid. Let vooral op de T-zone op het voorhoofd, de neus en de kin. Hier is de huid vaak wat vettiger. De wangen moet je wat lichter behandelen, omdat de huid hier vaak wat droger is.
  • Gezichtpeeling voor de rijpere huid: Zowel de jonge als de rijpere huid mag regelmatig worden verwend met een peeling voor het gezicht. Een gezichtpeeling voor de rijpere huid ondersteunt het vernieuwingsproces van de huid en kan zo eerste tekenen van veroudering van de huid tegengaan.

Cosmeticaproducten, crèmes, make-up en nog veel meer kunnen dagelijks onze huid belasten. Een gezichtpeeling breekt vuildeeltjes af en bevordert het herstel van de huid. Het resultaat is een verbeterde huid, die er attractief en verfrissend uitziet.

Wat is het verschil tussen AHA-, BHA- en PHA-peelings?

Er zijn enkele chemische peelings die speciaal bedoeld zijn voor de vette of snel verontreinigde huid. Deze bevatten vaak salicyl- of amandelzuur. Deze zuren dringen diep in tot de huidlagen en stimuleren daar de lichaamseigen collageenproductie. BHA stimuleert daarbij de vernieuwing van de cellen en werkt ontstekingsremmend. AHA is voor droge huidtypes geschikt, waar PHA is bedoeld voor peelings voor de rijpere huid.

Gezichtsverzorging voor een gladde huid

Voor een gladdere huid kan een korrelige peeling zinvol zijn. Het draagt ertoe bij om afgestorven cellen van het huidoppervlak te verwijderen. Wat blijft, is een zachtere huid die verzorgd aanvoelt.

Zo moet je gezichtpeeling gebruiken: Gebruik de peeling het beste twee tot drie maal per week na reiniging 's avonds. Breng het product daartoe in draaiende bewegingen zachtjes op de huid aan. Laat daarbij veel ruimte om de mond en de ogen. Om alle peelingdeeltjes te verwijderen, verdient het aanbeveling om veel water te gebruiken. Gebruik afsluitend een milde vochtinbrengende crème die de huid tot rust brengt en verzorgt.

Gezichtpeeling kopen bij parfumdreams

Diverse gezichtpeelings van helende aarde, strandzand, suiker of rijst werken als een balsem voor onze huid. Ze reinigen de poriën en verwijderen overtollige huidschilfers. Door de dieptereiniging voelt de huid ontspannen en optimaal verzorgd aan. Op parfumdreams zijn diverse gezichtpeelings verkrijgbaar die een milde reiniging mogelijk maken. Kleine tip: Peel ook regelmatig de lippen met een zachte peeling – voor een verleidelijk mooie kusmond.