Gezichtsreinigers

842 Artikel
13897
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Dagelijkse gezichtsreiniging als basis voor elke schoonheidsbehandeling

De dagelijkse gezichtsreiniging vormt de basis voor een stralende huid. Alleen als huidschilfertjes, zweet en make-upresten 's avonds grondig zijn verwijderd, kan de huid zich gedurende de nacht herstellen en zijn natuurlijke schoonheid weer ontplooien. 's Morgens is een snelle opfrisbeurt voldoende om de huid klaar te maken voor de dagelijkse verzorging. Om de gezichtshuid te reinigen heb je keuze uit meerdere producten:

  • Reinigingsschuim:gezicht ietsje vochtig maken, aanbrengen, zacht inmasseren en afspoelen. Aanbevolen voor dagelijks gebruik.
  • Reinigingsmelk: Deze is eveneens zeer mild voor de huid en meestal zonder alcohol die de huid uitdroogt. Het gebruik is net zo eenvoudig als bij de reinigingsschuim.
  • Gezichtswater: Verfrist en maakt schoon. Gezichtswater wordt na de reiniging gebruikt om de huid voor te bereiden op de aansluitende verzorging.
  • Reinigingszeep: In vaste vorm is de zeep heel eenvoudig te gebruiken: het gezicht iets vochtig maken, met zeep over de wangen strijken of met de handen inmasseren. Daarna afspoelen en genieten.
  • Afschmink- en reinigingsdoekjes: Dat is de snelle variant voor tussendoor voor eenieder die haast heeft. Eenvoudig met vochtige doekjes over het gezicht strijken en de make-upresten en vuil verwijderen.

Dankzij de veelvoud aan producen is de dagelijkse gezichtsreiniging kinderspel. Belangrijk daarbij is: de gekozen methode moet zonder meer bij jouw huidtype passen. Bij een gevoelige huid grijp je het beste naar gezichtsreiniging zonder alcohol en parfum, om deze niet aan nog meer stress bloot te stellen. Wie een robuuste huid heeft, kan ook teruggrijpen op universele reinigers voor elk huidtype.

Milde gezichtsreiniging voor een gladde en frisse huid

Als het gaat om grondige reiniging van het gezicht dan kom je niet om tensiden heen. Niet alle vervuiling op de huid is hetzelfde. Sommige vervuiling kan snel met water worden afgespoeld. Andere vervuiling is hardnekkig en kan alleen worden verwijderd met behulp van een olie in wateremulsie. Voor reiniging tot diep in de poriën heb je daarom ook een milde gezichtsreiniger nodig met een zekere hoeveelheid tensiden. Daarbij wordt echter geen gebruik gemaakt van irriterende varianten als SLS.

Uiteraard kun je ook bij de gezichtsreiniging vertrouwen op puur plantaardige producten. Deze combineren reinigende extracten met verzorgende bestanddelen en maken daarbij geen gebruik van chemische bestanddelen. Dit type gezichtsreiniger is geschikt voor elk type huid en zorgt met zijn terugvettende bestanddelen voor een soepel gevoel. Je moet er wel op letten dat je huid etherische oliën kan verdragen.

Double Cleansing in de gezichtsreiniging – ja of nee?

Bij de gezichtsreiniging geldt de vuistregel: less is more. Om die reden is het zogenaamde double cleansing nogal omstreden. Daarbij worden twee of zelfs drie verschillende reinigingsproducten na elkaar opgebracht en weer afgespoeld. Het voordeel: de huid wordt hierdoor zeer intensief gereinigd.

Daarbij is dit type gezichtsreiniging meer geschikt voor mensen met een robuuste huid. Desondanks moeten alle gekozen producten goed op elkaar afgestemd zijn en ook nog zo mild als mogelijk reinigen. Double Cleansing kun je het beste 's avonds doen, omdat zich overdag de meeste verontreiniging op je huid afzet.

Heb je een meer gevoelige huid? In dat geval is Double Cleansing geen goed idee. Het risico op ernstige irritaties stijgt daardoor sterk. Kies in dat geval liever een enkele gezichtsreiniger die zacht is voor de huid en een goed gevoel geeft. Alcohol en parfum behoren tot de bestanddelen die niet noodzakelijk zijn, omdat ze de huid extra belasten.

Gezichtshuid reinigen: voorzichtig bij herhaalde belasting

Bij de gezichtsreiniging moet je voorzichtig gebruik maken van washandjes. Je moet niet wrijven, maar slechts zacht strijken, om de herhaalde belasting voor de dunne huid van je gezicht zo laag mogelijk te houden. Ook peelings en gezichtsreiniger met het predicaat ""keratolytisch"" mogen niet dagelijks op je huid. Voor milde gezichtsreiniging is een schuim of melk zonder toegevoegde nanodeeltjes optimaal.