22% * besparen + 10% korting met premium

Menu

Parfumdreams

Een voetenbad – een time-out voor de voeten

.

Een voetenbad is niet alleen goed voor de voeten, maar is ook balsem voor de ziel. Daarom is het een goed idee om regelmatig een verkwikkend en verfrissend bad te maken. Op deze manier kan elke gestreste voet uitgebreid worden verzorgd. Om ervoor te zorgen dat het voetenbad een succes wordt, geven we hieronder een paar handige tips.

Een ontspannend voetenbad voor vermoeide voeten

Voetscrub en voetencrème moeten altijd worden voorafgegaan door een voetenbad. Het bad reinigt de huid van de voeten en maakt de voetzolen en tenen klaar voor de rest van de verzorgingsroutine. Het voetenbad zelf verlicht spanningen of ontstekingen en voorziet de huid van voedende bestanddelen. Een voetenbad tegen eelt of voetschimmel kan daarbij veel verlichting bieden. En dit is hoe je het voetenbad gebruikt:

  • Badproduct kiezen: er zijn veel verschillende badproducten die geschikt zijn voor een voetenbad. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar product kopen. Maar ook eigen creaties van zwarte thee en etherische oliën zorgen voor ontspanning. Oliën die hiervoor vaak worden gebruikt zijn bijvoorbeeld mirreolie, tea tree-olie of lavendelolie.
  • Voetenbad maken: schenk voldoende water in een geschikte teil of in het voetenbad. Tussen de 1800 ml en 2300 ml water is al voldoende voor het bad. De watertemperatuur moet ongeveer 33° Celsius zijn. Dit is aangenaam voor de voeten en belast de huid niet onnodig.
  • Relaxen maar: dompel je voeten gedurende ongeveer 20 minuten onder in het voetenbad. Wil je dat het langer duurt, dan kun je warm water toevoegen. Controleer wel altijd eerst de temperatuur. Deze mag niet hoger zijn dan 40° Celsius.
  • Voeten goed afdrogen: na het voetenbad moet je je voeten goed afdrogen. Denk ook aan de ruimte tussen de tenen. Nu is het tijd om de voeten wat rust te geven voordat je voetencrème of voetlotion aanbrengt.

Of het nu voor zweetvoeten of zwaar belaste voeten is – er is een ontspannend bad voor elke behoefte en smaak, speciaal afgestemd op jouw voeten. Gebruik ook een weldadig voetenbad wanneer je verkouden bent. Citroen, eucalyptus en tijm zorgen niet alleen voor een zachte huid. De essentiële oliën bereiken ook de luchtwegen zonder deze te irriteren en geven verlichting.

Rustgevend voetenbad voor de avond

Met een badproduct met rozenolie, lavendelessences of citroenextracten gun je je voeten 's avonds wat rust. Verzorg je benen en voeten na het voetenbad tegen eelt met hoogwaardige producten. Breng een voetscrub aan op de voetzolen en masseer deze zorgvuldig in. Vergeet ook de hielen niet en behandel elke teen afzonderlijk. Spoel de voetscrub af met het water van het voetenbad en ga verder met de rest van de verzorgingsroutine. Trek na het aanbrengen van crème op de huid van de voeten dikke wollen sokken aan. De warmte kalmeert de voeten en zorgt ervoor dat de verzorging goed kan intrekken.

Rijke voetverzorgingsproducten kopen bij parfumdreams

Niet alleen een voetenbad kan voor ontspanning zorgen. Ook een voetenbad met bubbelfunctie dat de bloedsomloop stimuleert en de voetzolen zachtjes masseert, kan heel weldadig zijn. Je vindt hiervoor verschillende producten in het assortiment van parfumdreams. Zo zijn je voeten niet alleen optimaal gereinigd. Met een evenwichtige verzorgingsroutine zien je voeten er ook gezond en aantrekkelijk uit. Voor verzorgde voeten die er in elke schoen maar ook zonder schoeisel prachtig uitzien.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van 30 €. Daaronder bedragen de verzendkosten 3,99 €. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

*De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 24-06-2024.


***De premium korting geldt niet voor cadeaubonnen. Alle andere voorwaarden kun je vinden op www.parfumdreams.nl/parfumdreams-premium

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube