Hydraterende maskers

145 Artikel
426
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Hydraterende maskers – de intensieve boost van frisheid voor de huid

Naarmate we ouder worden, neemt de lichaamseigen productie van hyaluron af. Tegelijkertijd houdt de huid minder vocht vast. Maar ook verschillende invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, verwarmingslucht, temperatuurschommelingen en uv-straling leiden langzaam maar zeker tot vochtverlies. Het gevolg is dat de huid strakker wordt en bleek en ook her en der droog wordt. Er ontstaan rimpels en lijntjes. Omdat het lichaam de vochtdepots niet zelf kan aanvullen, is het belangrijk de huid van buitenaf te beschermen. Een intensief hydraterend masker voedt de huid met hydraterende en vochtvasthoudende bestanddelen.

Wat is een vochtinbrengend masker?

Hydraterende gezichtsmaskers zijn cosmetische verzorgingsproducten die de huid intensief voorzien van vocht. Ze zorgen voor een frisse, stralende teint. De maskers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld als crème, gel, schuim of pasta. Voordat je een hydraterend masker gebruikt, dien je eerst je gezicht te reinigen. Erg handig zijn de zogeheten sheet-maskers. De doekmaskers van katoen of vlies bevatten waardevolle werkzame stoffen. Ze liggen als een tweede huid op je gezicht en zijn aangenaam koel en verzorgend.

Een vochtinbrengend gezichtsmasker hydrateert de huid

Een hydraterend masker bevat tal van waardevolle bestanddelen die diep doordringen in de bovenste huidlaag en deze opvullen. Daardoor ziet de huid er steviger en frisser uit. Het gebruik maakt de huid zacht en soepel. Vergeleken met normale dag- en nachtcrème hebben de producten een veel hogere concentratie aan werkzame stoffen. Ze verwennen de huid met intensieve hydratatie en maken haar elastischer en strakker. Tegelijkertijd versterken ze de natuurlijke beschermende barrière. Tot de belangrijkste bestanddelen van een hydraterend masker voor het gezicht behoren:

  • aloë vera
  • glycerine
  • ureum
  • ceramide
  • sheabutter
  • vitamine E
  • hyaluronzuur

Een hydraterend masker voor het gezicht geeft je teint een stralende glow, die meteen na gebruik zichtbaar is. Daarom zijn deze producten ideaal voor een snelle boost van frisheid voor een date of een andere belangrijke afspraak. Koop een hydraterend masker op parfumdreams voor een aantrekkelijke prijs!