Oogverzorging

447 Artikel
4898
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Oogverzorging – waarom is dat zo belangrijk?

Oogverzorging is naarmate je ouder wordt steeds belangrijker. Want op oudere leeftijd wordt de huid rondom je ogen vermoeider en rimpeliger. Maar ook op jonge leeftijd is deze huid vaak droog. Dat komt doordat de huid rondom je ogen minder vetweefsel heeft dan je gezichtshuid. Hierdoor is deze aanzienlijk minder elastisch.

Deze huid droogt sneller uit en is eerder vatbaar voor rimpels dan bijvoorbeeld de huid op je wangen. Ook schijnen lymfevaten en adertjes door de huid rondom de ogen. Donkere kringen worden steeds duidelijker zichtbaar als je ouder wordt. Dit komt doordat de bloed- en lymfevaten rondom de ogen beter doorbloed zijn dan andere delen van de huid.

Beautyroutine voor de oogverzorging

Het gebied rondom je ogen heeft een speciale verzorging nodig, omdat dit gebied heel gevoelig is, de neiging heeft uit te drogen en de tekenen van huidveroudering als eerste zichtbaar worden rondom de ogen. Een speciale oogverzorging die is afgestemd op de bijzondere eigenschappen van deze huid is daarom heel belangrijk.

De juiste oogverzorging omvat meestal meerdere producten:

Welke voordelen hebben speciale oogverzorgingsproducten?

Door dagelijks de juiste oogverzorginsproducten te gebruiken kun je droogtelijntjes en fijne gezichtsuitdrukkingslijntjes verminderen. Terwijl een oogcrème zorgt voor de basishydratie wordt een ooggel meestal opgerold en zorgt onmiddellijk voor frisheid met een verkoelend en ontzwellend effect. Een oogserum daarentegen bevat hooggeconcentreerde werkzame stoffen die het gebied rondom de ogen verzorgen.

Daartoe behoren bijvoorbeeld:

  • hyaluron voor langdurige vochtigheid
  • het co-enzym Q10, dat de huid elastischer maakt en veroudering voorkomt.
  • retinol voor minder diepe rimpels
  • druivenpitolie voor een soepele huid
  • groene thee die de gevoelige huid rondom de ogen verfrist.

De combinatie van alle oogverzorgingsproducten vormen samen met de gezichtsverzorging een goede basis voor een verzorgde en stralende gezichtshuid. Als je ogen er wakker en uitgerust uitzien, zie je er jonger en frisser uit. Hierdoor verhoog je je welzijn.

Oogverzorging voor gevoelige huid

Als de huid rondom je ogen gevoelig is, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke cosmetica. Deze bevatten geen geur- en conserveringsmiddelen en worden meestal goed verdragen. Natuurlijke ingrediënten zoals kamille of ginkgo hebben ook een verzorgend en hydraterend effect en zorgen voor een stralende glans in het gebied rondom de ogen.

Het is belangrijk om een oogcrème te vinden die je goed verdraagt. Zweten, huilen of wrijven in je ogen kunnen er immers voor zorgen dat crème- of serumdeeltjes in je ogen komen. Normaal gesproken is dat geen probleem en worden ze door de traanfilm weer weggespoeld. Maar als je bijvoorbeeld contactlenzen draagt kan dit tot irritaties leiden. Let daarom bij oogverzorgingsproducten niet alleen op de verdraagzaamheid op de huid, maar ook op de verdraagzaamheid in de ogen, voor het geval iets in de ogen komt.

Oogverzorging kopen: Dit moet je van tevoren weten

Voordat je oogverzorging bij parfumdreams uitzoekt, moet je weten wanneer iets een goede crème of een goed serum is. Het is belangrijk dat er geen gebruik is gemaakt van irriterende stoffen. Daarnaast moet je weten of jouw ogen simpelweg meer vocht nodig hebben en je bijvoorbeeld voor een product met hyaluron kiest, of dat je het anti-aging effect van een Q10-crème wilt voelen. Probeer verschillende producten uit en overtuig jezelf van het veelzijdige assortiment.