Nagelscharen

22 Artikel
25
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Wat je nog niet wist over nagelscharen

Nagelscharen zijn ervoor gemaakt om de vingernagels op de optimale lengte af te knippen. Desondanks zijn er bij de aanschaf van deze kleine beautyhulpjes wat zaken waar je op moet letten. Ook bij de nagelscharen zijn er verschillende uitvoeringen. Het hangt ervan af welke nagels je ermee wilt bewerken. De volgende aspecten helpen bij de aankoop.

  • Materiaal: De meeste nagelscharen zijn van roestvrij staal. Let op bij de zeer goedkope modellen. Deze kunnen nikkel bevatten, hetgeen problematisch kan zijn voor mensen die allergie hebben.
  • Ergonomische vorm: Let erop dat het nagelschaartje goed in de hand ligt.
  • Verstelbare schroeven: Om ervoor te zorgen dat de schaar altijd nauwkeurig blijft, moet de schroef in het midden aanpasbaar zijn. In zijn algemeenheid mag er aan een nagelschaar niets klepperen of wiebelen.
  • De vorm van de punt: Nagelscharen met manicuurpunt zijn zowel geschikt om de nagels te knippen als ook voor het voorzichtig verwijderen van de nagelriem. Afgeronde punten minimaliseren bovendien het gevaar op verwondingen door ongeoefende handen.

Nagelscharen zijn geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Door de kwaliteit van de nagel worden de scherpe beautyhulpjes hoofdzakelijk gebruikt bij de manicure. Er zijn ook speciale voetnagelscharen met microvertanding. Hier hebben zich echter ook nagelknippers of -tangen bewezen. Doordat teennagels wat dikker zijn, heb je hier meer hefboomwerking nodig.

Zo gebruik je jouw gebogen nagelschaar op de juiste manier

Voor een optimaal resultaat knip je jouw vingernagels niet te kort. Per slot van rekening moet je ze ook nog in vorm kunnen vijlen. Als vuistregel geldt: de gewenste lengte + 1 millimeter. De meeste mensen houden de nagelschaar tussen duim en wijsvinger of middelvinger. Dat werkt weliswaar prima, maar het kan nog handiger.

Open je hand en leg de nagelschaar erin. Voer nu de middel- en ringvinger door de gaten. De punt wijst naar je toe en komt daarbij tussen de wijsvinger en de duim te liggen. De kromming komt overeen met de boog van de nagel. Hierdoor knip je jouw nagels met uiterste precisie, doordat je de schaar optimaal kunt geleiden. Deze techniek is geschikt voor zowel voor links- als rechtshandigen.

Let bij het werken met scherpe messen altijd op goede hygiëne. Vooral als je deze deelt met meerdere mensen in jouw huishouden. Of wanneer je jezelf ermee verwondt hebt. Was je nagelschaar na elk gebruik met warm water. Aansluitend moet je deze desinfecteren om bacteriën geen kans te geven. In geval van nood is ook zeep of spoelmiddel voldoende

Hiervoor moet je jouw nagelschaar niet gebruiken

Nagelscharen zijn geen vervanging van papierscharen. Het mes stompt af en op een gegeven moment kan hij de nagel niet meer goed doorsnijden. Dit kan leiden tot aanzienlijke schade aan de nagel. Ook moet je een gebogen nagelschaar met scherpe punt niet misbruiken om vuilrandjes te verwijderen. Dit kan al snel leiden tot pijnlijke uitschieters. Voor het knippen van de gevoelige nagelriem zijn er speciale modellen met een extra scherpe manicuurpunt.

Hoogwaardige nagelscharen kopen bij parfumdreams

Goede nagelscharen zijn precisiegereedschappen. Bij de productie wordt het mes meerdere malen geslepen en bewerkt. Deze extra scherpe snede knipt de nagel, zonder hem daarbij te beschadigen. Omwille van je nagels loont de aankoop van een hoogwaardige gebogen nagelschaar. Bij parfumdreams ontdek je alles wat je nodig hebt voor de nagelverzorging.