Zonnebrand gezicht

133 Artikel
631
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Waarom is zonnebrandcrème voor je gezicht zo belangrijk?

Zonnebrandcrème voor je gezicht is een van de belangrijkste manieren om huidveroudering te voorkomen. Uv-straling veroorzaakt huidbeschadigingen die zich kunnen uiten in expressielijntjes, rimpels, pigmentvlekken en slappe of leerachtige huid. Hierdoor kun je er ouder uitzien, vooral bij je gezicht. Met de juiste zonnebrandcrème voor het gezicht kun je dit voorkomen.

Wat is het bijzondere aan zonnebrandcrème voor het gezicht?

Zonnebrandcrème voor het gezicht moet niet verward worden met zonnebrandcrème voor het lichaam. Als je normale zonnebrandcrème op je gezicht aanbrengt, merk je al snel dat het een branderig gevoel in je ogen geeft, pukkels veroorzaakt en zelfs de poriën kan verstoppen. Dat komt doordat de samenstelling van de crèmes verschilt.

Zonnebrandcrème voor het gezicht heeft een aantal bijzondere kenmerken:

  • het trekt snel in
  • je kunt het fijner en doeltreffender aanbrengen door de stevigere samenstelling van de crème
  • de crème is minder vettig en rijker, wat goed is voor het lichaam, maar puistjes in het gezicht kan veroorzaken.
  • is dun aan te brengen, wat anders vooral bij de mond en ogen snel onaangenaam kan worden en tot een brandend gevoel en irritatie kan leiden

Zonnebrandcrème voor het gezicht heeft ook een verzorgende werking

Zonnebrandcrème voor het gezicht bevat meestal ook nog verzorgende ingrediënten, die de gevoelige gezichtshuid verzorgen. Daardoor voelt de huid zijdeachtig glad en goed gehydrateerd aan.

De toegevoegde ingrediënten in zonnebrandcrème voor het gezicht bevatten verschillende antioxidanten en huidversterkende stoffen, zoals:

  • co-enzym Q10
  • vitamine A, C, E en K
  • ceramide

Antioxidanten hebben samen met het uv-filter een beschermende werking tegen de schadelijke zonnestralen en vangen ook vrije radicalen op. Dit verzorgt niet alleen de huid en bouwt en onderhoudt de beschermende barrière van de huid, maar de wisselwerking van ingrediënten biedt ook een uitstekende bescherming tegen de zon en dus tegen huidbeschadiging.

Welke zonbeschermingsfactor heb je minimaal nodig voor je gezicht?

Bij zonnebrandcrème voor je gezicht, kun je zeker wel een zonnebrandcrème met SPF 50 gebruiken. Deze hoge lichtbeschermingsfactor verlengt de eigen beschermingsduur van de huid met een factor 50 en beschermt daardoor langer tegen uv-straling dan een crème met SPF 30 of 20.

Bij sommige huidtypes is SPF 30 ook voldoende. Het hangt er vooral vanaf hoe lang je gezicht aan de zon wordt blootgesteld. Wie de hele dag op kantoor doorbrengt en alleen in de middagpauze een halfuur in de zon zit, heeft een lagere zonbescherming nodig dan iemand die de hele dag in de zon doorbrengt.

Hoe wordt zonnebrandcrème voor het gezicht op de juiste manier aangebracht?

Breng eerst de dagcrème aan en daarna de zonnebrandcrème. Het is belangrijk om de zonnebrandcrème niet slechts één keer op het gezicht aan te brengen, maar de hele dag door. Vooral op zonnige dagen, waarop je veel zweet, zul je regelmatig een nieuwe laag crème moeten aanbrengen. Ook als je hebt gezwommen of gedoucht, moet je je direct daarna opnieuw insmeren.

Voor ieder huidtype de juiste zonnebrandcrème voor het gezicht

Afhankelijk van het huidtype zijn er verschillende zonnebrandcrèmes voor het gezicht. Ze houden rekening met individuele eigenschappen, zoals:

  • zonnebrandcrème voor zeer gevoelige huid. Deze crème bevat geen conserveringsmiddelen, alcohol of geurstoffen.
  • zonnebrandcrème voor zeer droge huid die speciale vochtinbrengende verzorging nodig heeft.
  • zonnebrandcrème voor vettige huid. Deze crème geeft geen extra vet af, maar ontlast de vettige zones.

Zonnebrandcrème voor het gezicht bij parfumdreams kopen

Je kunt het beste kiezen voor een matterende zonnebrandcrème voor het gezicht. Deze crème glimt niet en ondanks de crème ziet de huid er mat uit. Zo voel je je prettig en goed beschermd en kun je met een goed gevoel genieten van de zon.

Bij parfumdreams vind je een grote selectie zonnebrandcrèmes voor het gezicht. Of het nu gaat om verschillende SPF’s of crèmes voor verschillende huidtypes, bij parfumdreams vind je wat je zoekt.