Nagelriemverwijderaars

12 Artikel
13
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Nagelriemremover – het wondermiddel voor perfect gemanicuurde nagels

De nagelriem beschermt nagels tegen invloeden van buitenaf en (ziekte)kiemen. Daarom is het belangrijk dat deze zo voorzichtig mogelijk behandeld wordt. Voor een verzorgde indruk moeten ze soepel zijn en mogen er geen scheurtjes in zitten. Nagelriemremoversmaken het weefsel wat zachter en verlagen het risico op verwondingen tijdens de manicure. Hierdoor vermindert ook het risico op pijnlijke ontstekingen. Een goede verzorging van de nagelriem is na het verwijderen onontbeerlijk.

Even snel een stukje nagelriem met een gewone schaar verwijderen? Dat is niet zo'n goed idee. Als de schaar stomp is of als je onhandig te werk gaat dan scheurt de nagelriem in. Dat doet niet alleen pijn, maar het is ook nog eens de ideale voedingsbodem voor bacteriën. Ook moet je de nagelriem niet afbijten. Professionele cuticle remover zijn snel bij de hand en voorkomen dat de nagelriem scheurt.

Zo gebruik je nagelriemremover

Eerst moet je de nagelriem zacht maken. Hierdoor vergemakkelijk je de volgende stappen. Baadt hiertoe je vingers in warm water. Dat ontspant en is de ideale voorbereiding op de manicure. Droog je nagels voorzichtig met een zachte doek. Breng nu de nagelriemremover op. Het meest praktisch is de variant als pen, omdat je hiermee heel nauwkeurig kunt werken.

Gebruik in plaats daarvan een nagelriemremover in gelvorm en doseer de juiste hoeveelheid. Daarna schuif je alles voorzichtig terug met rozenhoutstokjes. Dit moet je echter zeer voorzichtig doen, want je wilt geen pijn veroorzaken. Wil je de nagelriem liever helemaal verwijderen? Maak dan gebruik van een speciale nagelriemschaar en werk met veel gevoel.

Dit type schaar is veel fijner dan een gewone nagelschaar. De scherpte helpt er bovendien bij om de nagelriem accuraat te verwijderen. Je moet echter voorzichtig te werk gaan en liever te weinig dan te veel wegknippen. De omgang met nageliemscharen vereist wat oefening en oefening baart kunst.

Waarom je een cuticle remover nodig hebt

Mooie handen zijn als een visitekaartje: ze blijven in herinnering. Veel mensen is niet duidelijk waarom de nagelriem verwijderd moet worden. De reden ervoor is eenvoudig. Het ziet er mooier en verzorgder uit en de vingernagels komen meer tot hun recht. Ook als je bijvoorbeeld gebruik maakt van nagelfolies moet je jouw nagelriem eerst terugschuiven of helemaal afknippen. De volgende bestanddelen vergemakkelijken het werk van de cuticle remover:

  • Kaliumhydroxide: Alleen in zeer kleine hoeveelheden en zit meestal in goedkope producten. Kan leiden tot intoleranties.
  • Citroenzuur: Maakt de nagelriem op chemische wijze zachter en kan verkleuringen van de nagel verminderen.
  • Zeezout: Verwijdert, net zoals bij een peeling, overtollige huidschilfertjes. Intacte nagelriem wordt niet aangepakt.
  • Chitine: Eveneens een chemische stof die het loskomen van de nagelriem ondersteunt.

Het maakt niet uit of de nagelriem op chemische of mechanische wijze zachter wordt gemaakt: Het proces zorgt voor stress bij de cellen en deze hebben daarna een extra portie zorg nodig. De beste nagelriemremoverszijn degenen die meteen ook beschikken over een portie allantoine, panthenol of provitamine B5. Deze ingrediënten kalmeren en verzorgen de nagelriem.

Nagelriemremover bij parfumdreams kopen

Als handige pen, voedende gel of superscherpe nagelriemschaar: In onze shop vind je voor elke behoefte het bijpassende product. Ons assortiment aan nagelriemremovers heeft voor elk budget wat wils en schenkt je verzorgde nagels voor elke dag.