Baby & kind

15 Artikel
214
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Baby & kind: speciale producten voor de bijzonder gevoelige huid

Babyspullen zijn speciaal afgestemd op de behoeften van baby's en kinderen en houden er rekening mee dat de hoornlaag en de beschermende zuurmantel van de huid in de eerste twee levensjaren nog niet volledig ontwikkeld zijn. Met babycrème & babyolie en de juiste producten voor het babybadje kunnen ouders hun kleintjes verwennen en hun huid de beste mogelijke ondersteuning geven. Deze producten zorgen ervoor dat de babyhuid goed beschermd en gehydrateerd is.

Babyverzorgingsproducten voor de jonge huid: dit zijn de must-haves

Tot de must-haves onder de babyverzorgingsproducten behoren producten voor het babybadje die de huid van het kind grondig reinigen. Zo kun je oliën toevoegen aan het badwater. Deze verwijderen crème- en poepresten en hebben een vochtinbrengende werking zodat de huid niet uitdroogt.

Maar ook babycrème is essentieel voor de babyhuid. Deze moet immers worden beschermd tegen weer en wind en tegen vochtverlies. Een babycrème is ook onmisbaar als de huid in de luierstreek geïrriteerd of zelfs ontstoken is.

Grondige babyverzorging als bescherming tegen weer en wind

Huidverzorging voor baby's en kinderen is belangrijk, maar moet niet overdreven worden. Zo moeten baby's niet elke dag in bad, want dat is niet goed voor de huid. Een of twee keer per week is voldoende.

Met crème hoeven ouders niet te zuinig zijn – baby's moeten elke dag royaal worden ingesmeerd. In de winter wordt een bijzonder rijke crème aanbevolen als bescherming tegen kou en wind. Breng een dikke laag op de huid aan voor elke wandeling in de buitenlucht.

In de zomer is een crème met een hoge beschermingsfactor (SPF 50) onontbeerlijk, zelfs als je alleen in de schaduw bent met je baby. Hier komt de uv-straling immers ook en die kan de huid van je baby verbranden en beschadigen. Vergeet ook niet de oren en het gezicht, inclusief de lippen, in te smeren met crème om de baby optimaal te beschermen. De babyhuid heeft nog geen eigen bescherming, die wordt pas in de loop der jaren opgebouwd, en verbrandt daarom veel sneller dan de huid van volwassenen.

Baby & kind: aan welke kenmerken moeten geschikte huidverzorgingsproducten voldoen?

De pH-waarde van babyverzorgingsproducten moet bij voorkeur rond de 5,5 zijn. Zo wordt de beschermlaag van de huid gestabiliseerd en voorkom je dat deze uitdroogt. Wanneer je producten voor de luierstreek gebruikt, moet je ervoor zorgen dat ze niet alleen grondig reinigen, maar ook een rijke verzorging bieden. Anders kunnen irritatie en ontsteking optreden, wat kan leiden tot een rode billetjes en pijn.

Het is van cruciaal belang dat de huidverzorging zo mild mogelijk is. Let erop dat de volgende bestanddelen niet in je babycrèmes en -oliën zitten:

  • Alcohol
  • Parfum
  • Etherische oliën
  • Kleurstoffen
  • Tensiden zoals natriumlaurylsulfaat of cocamidopropyl betaïne

Deze kunnen allemaal irriterend en allergeen zijn voor de huid van je baby. Daarom is het altijd de moeite waard eerst het etiket op de fles of tube te lezen.

Als volwassene baby- en kinderverzorgingsproducten gebruiken

Of het nu gaat om een babybadje of babycrème – de speciale behoeften van de baby- en kinderhuid vereisen dat je producten koopt die speciaal voor baby's zijn ontwikkeld en niet gewoon de producten voor volwassenen gebruikt. Maar je kunt babyverzorgingsproducten wél voor jouw huid gebruiken als die heel erg gevoelig is. Ze zijn immers vaak rijk, vrij van allergenen en bijzonder zacht voor de huid.