Tondeuses

111 Artikel
45
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Tondeuses voor professionele kapsels

Mensen met kort haar weten er alles van: je moet regelmatig naar de kapper en uitstel is er helaas niet bij. Om wat minder vaak een afspraak te hoeven maken en toch met goed gekapt haar voor de dag te komen, zijn er professionele tondeuses. Met een tondeuse kun je je korte kapsel thuis bijwerken of zelfs helemaal niet meer naar de kapper gaan. Met de juiste accessoires zoals opzetstukken, kammen en scharen wordt knippen kinderspel.

Zelf haarknippen met een tondeuse

Met een professionele tondeuse creëer je in een handomdraai een kort kapsel. Sommige tondeuses worden aangesloten op het stopcontact, andere zijn draadloos en hebben een geïntegreerde oplaadbare accu. De kniplengte is ook verstelbaar en kan dus individueel worden aangepast. Na afloop spoel je de gebruikte opzetkam af onder stromend water.

De verschillende soorten tondeuses

Hoogwaardige tondeuses liggen niet alleen lekker in de hand, ze gaan ook lang mee. De verschillende opzetkammen zijn eenvoudig in gebruik en glijden niet weg tijdens het knippen.

Het snijmes van de tondeuse speelt een doorslaggevende rol voor professionele knipresultaten. Messen van hoge kwaliteit zijn vaak gemaakt van carbon-titanium, keramiek of roestvrij staal. Het haar wordt bijzonder precies geknipt met een opzetkam met fijne kartels.

Een krachtige motor draagt ook bij aan een goed resultaat. Of je nu kiest voor een model met een snoer of een tondeuse met een oplaadbare accu maakt niet zoveel uit. Belangrijk bij tondeuses met accu is dat ze krachtig zijn en snel kunnen worden opgeladen.

Perfect voor kort haar: zo werkt een tondeuse

In principe kan het haar zowel nat als droog worden geknipt met een tondeuse. Houd voor het perfecte resultaat rekening met de volgende punten:

  • Begin met de langste opzetkam en gebruik daarna de andere kammen tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Beweeg het apparaat tegen de haargroei in en raak de hoofdhuid slechts lichtjes aan met de opzetkam.
  • Werk altijd in dezelfde hoek zodat het haar gelijkmatig wordt ingekort.
  • Als je de basislengte hebt bereikt gebruik je een andere opzetkam om de nek en ook de zijkanten wat in te korten. In sets zitten vaak verschillende opzetkammen. Een trimmer is met name geschikt voor het nauwkeurig bijwerken van de contouren van de nek en zijkanten.
  • Fijne, afzonderlijke haartjes kun je wegknippen met een kappersschaar.

Om ervoor te zorgen dat je apparaat lang goede resultaten geeft, moet je het na gebruik grondig schoonmaken. Een reinigingsborstel helpt om kleine haarresten van het mes en de groeven te verwijderen.

Koop professionele tondeuses bij parfumdreams

Met een tondeuse van hoge kwaliteit ziet je kapsel er altijd uit alsof je net bij de kapper vandaan komt. Met een beetje oefening en de juiste accessoires voor je tondeuse kun je een grote verscheidenheid aan kapsels creëren. Of je kiest voor een apparaat met een oplaadbare accu, met een kabel of één waarmee beide varianten mogelijk zijn, dat is helemaal aan jou. Vind nu bij parfumdreams je nieuwe beautytool en creëer frisse looks voor elke dag.