Haarwax

66 Artikel
800
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Een natuurlijke look en flexibiliteit met haarwax

Een van de meestgebruikte stylingproducten voor het haar is haarwax. In tegenstelling tot gel of spray blijft het haar met wax flexibel zonder dat het uit model raakt. Wax hardt ook niet volledig uit zoals gel.

Met haarwax style je je haar zacht en zorg je voor een natuurlijke look. Met je handen door je haar gaan terwijl er haarwax in zit is geen probleem – het haar blijft perfect in model en zakt niet in.

De look met haarwax ziet er vaak zo natuurlijk uit dat het op het eerste gezicht niet eens opvalt dat het haar gestyled is met een product. Een wetlook, zoals met gel, is niet mogelijk met haarwax; het product zorgt eerder voor een matte glans.

Haarwax: verzorgende bestanddelen voor mooi haar

Alle haarwaxproducten bevatten naast de vormgevende ingrediënten ook verzorgende stoffen, zodat het haar wordt gehydrateerd en versterkt. Sheaboter en arganolie zijn daarom veelgebruikte ingrediënten in haarwax. Vaak bevatten ze ook geurstoffen die je haar lekker laten ruiken. Als je de voorkeur geeft aan een product zonder geurstoffen, ga dan voor biologische haarwax. Deze producten bevatten meestal geen parabenen of siliconen.

Haarwax is vooral geschikt voor kort haar. Voor lang haar kun je het gebruiken om bepaalde gedeelten te stylen. Er is ook haarwax voor krullend haar die de krullen accentueert, verzorgt, veerkracht geeft en in model houdt.

Tips voor het gebruik van haarwax

Neem de gewenste hoeveelheid haarwax en wrijf deze tussen je handpalmen. Hierdoor wordt de wax, die eerst stevig lijkt, zacht, waardoor je hem perfect over het haar kunt verdelen. Om het stylen zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je je haar het best handdoekdroog maken. Breng de wax eerst aan bij de wortels en verdeel het dan geleidelijk tot in de punten. Zo krijg je de beste resultaten.

Het bijzondere aan haarwax: als je een paar uur na het aanbrengen je stijl wilt veranderen, is dit geen probleem. Het haar blijft flexibel en gemakkelijk in model te brengen zonder dat het aan elkaar plakt. Dus na een lange dag op kantoor hoef je niet eerst onder de douche te springen om je haar opnieuw te stylen. Verander gewoon je look voor de badkamerspiegel en je bent klaar voor de avond.

Voordat je naar bed gaat, kun je de haarwaxresten uit je haar kammen of je haar even kort wassen. Als je met de haarwax je bed in stapt is dit in principe geen probleem, maar het resulteert de volgende ochtend meestal wel in een wilde net-uit-bed-look, omdat het haar 's nachts weer anders gaat zitten en dan de neiging heeft om alle kanten uit te steken.

Welke effecten kun je bereiken met haarwax?

Met haarwax kun je je haar bijna elk effect geven dat je wilt. Het volgende is mogelijk:

  • pluizig haar temmen
  • volume creëren door de wax langzaam aan te brengen van de aanzet naar de punten
  • volume verminderen als dat gewenst is
  • slap haar meer stevigheid geven
  • kapsels meer stevigheid en structuur geven

Haarwax is dus een echte allrounder. Het product wordt het meest gebruikt door mannen, maar ook vrouwen zouden het stylingproduct een kans moeten geven.

Koop haarwax bij parfumdreams

Ontdek haarwax bij haarverzorgingsproducten in onze shop!