Kappersscharen

46 Artikel
12
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Kappersscharen – de basis voor perfecte kapsels

Professionele kappers, stylisten en leken die graag knippen, werken het liefst met een kappersschaar. Een speciale schaar voor het haar zorgt voor een uitstekend resultaat waar een normale huishoudschaar niet aan kan tippen. Met een scherpe en precieze kappersschaar kun je haar moeiteloos knippen en stylen.

Wat is een kappersschaar?

Een kappersschaar is een schaar die speciaal is ontworpen voor professioneel gebruik in een kapsalon of voor het stylen van haar. De schaar is gemaakt van gehard staal of keramiek, allebei materialen waarmee je precies kunt knippen. Kappersscharen zijn er in tal van versies, van de eenvoudige haarschaar tot aan de professionele knipschaar.

De belangrijkste voordelen van een kappersschaar op een rijtje:

  • Precisie: een kappersschaar werkt precies. Alleen de scherpte van speciaal staal biedt een stylist de mogelijkheid om precies te knippen. Dat is bijzonder belangrijk bij ingewikkelde kapsels en exacte contouren.
  • Duurzaamheid: haarscharen van hoogwaardig edelstaal/rvs gaan dan ook lang mee. Bij regelmatig onderhoud, kunnen ze jarenlang goed blijven.
  • Comfort: een goede schaar om mee te knippen heeft een ergonomische vorm en is daardoor comfortabel en efficiënt in gebruik. Dat is zeer belangrijk als je vele uren per dag met de schaar werkt.

Je kunt een premium kappersschaar dus ook helemaal niet vergelijken met een gewone huishoudschaar.

Verschillende soorten haarscharen

Er zijn verschillende soorten kappersscharen die elk voor een ander type kapsel of een ander haartype geschikt zijn. Hieronder enkele van de meest voorkomende soorten scharen om mee te knippen:

  • Standaard schaar: de standaard kappersschaar is een algemene schaar waarmee je haar kunt knippen en verschillende kapsels kunt creëren.
  • Uitdunschaar: dit is een speciale schaar die ontworpen is om het haar mee uit te dunnen. Er zitten bepaalde tanden op die het haar op natuurlijke wijze uitdunnen en voor een natuurlijke look zorgen.
  • Schaar met convex snijblad: een schaar met een convex snijblad heeft een snijblad dat in een hoek is geslepen. Zo kan een kapper precies in een hoek knippen.
  • Modelleerschaar: een modelleerschaar heeft twee verschillende bladen: een gladde en een getande. Met deze schaar kun je zachte overgangen in kapsels creëren.
  • Schaar voor linkshandigen: Deze schaar is speciaal gemaakt voor linkshandigen en de vorm van het snijblad staat andersom.

Tips voor het onderhoud van kappersscharen

Kappersscharen moet je regelmatig onderhouden. Het is aan te raden om de schaar na elk gebruik te reinigen met een zachte borstel en warm water met zeep. Een paar druppeltjes olie op de schroef en het scharnier zorgen dat de schaar soepel werkt. Regelmatig slijpen houdt de knipprestatie op peil. Ontdek topkwaliteit kappersscharen bij parfumdreams.