Bb- & cc-crème

35 Artikel
3400
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Wat is een BB-crème, ook wel BB cream genoemd?

Er is een grote selectie aan BB-crèmes. 'BB' staat voor 'Blemish Balm' of 'Beauty Balm'. Het is dus een schooheidsbalsem die kleine oneffenheden van de huid moet gladmaken. Bovendien hebben BB creams tal van cosmetische eigenschappen en kunnen ze worden gezien als echte alleskunners.

Een BB-crème heeft gewoonlijk meerdere functies:

  • De crème hydrateert en is daarom geschikt voor de dagelijkse verzorging.
  • De BB cream bevat make-uppigmenten die oneffenheden gladmaken en voor een egale teint zorgen.
  • Vaak zit er ook nog een zonbeschermingsfactor in en biedt de crème dus bescherming tegen schadelijke uv-straling.

Op welke bestanddelen moet je bij een goede BB cream letten?

Dit zijn de bestanddelen die een goede BB cream uitmaken en die goede resultaten leveren:

  • glycerine
  • niacinamide
  • minimaal SPF 15: hoe hoger, hoe beter

Glycerine bindt vocht en voorkomt uitdroging. Niacinamide heeft een regenererende werking en zorgt voor een frissere teint. Zelfs op bewolkte dagen is een zonbeschermingsfactor een echte must die vroegtijdige huidveroudering als gevolg van uv-straling kan voorkomen.

Een frisse look voor elk huidtype dankzij BB cream

Het verschil tussen make-up en BB cream is dat de crème de poriën niet verstopt. De crème heeft een lichte textuur en geeft ook slechts een subtiele kleur. Dat zorgt voor een heel natuurlijke en fris ogende teint en niet voor een opgemaakte look. De basis voor een BB cream is een hydraterende crème.

De getinte dagcrèmes zijn er in tal van kleurtinten, van licht tot donker en alles ertussen. De BB cream past zich bij het aanbrengen op het gezicht perfect aan de eigen huidskleur aan. Dit komt door de samenstelling van de kleurpigmenten. Oneffenheden van de gezichtshuid verdwijnen, wat zorgt voor een frisse teint – en dat allemaal zonder make-up, primer of foundation.

Perfect voor elke dag: BB cream in plaats van tijdrovende make-up

Telkens als je niet genoeg tijd hebt om uitgebreid make-up aan te brengen, zijn BB creams een goede keuze. Maar ook gewoon voor dagelijks gebruik, als er geen behoefte is aan poespas en tijdrovende make-up minder goed uitkomt, is een BB cream perfect. De crème zorgt immers voor een egale stralende teint en hydrateert bovendien de huid voldoende. Zo sla je twee vliegen in één klap.

CC-crème als alternatief voor BB-crème: wat is het verschil?

Een CC cream is een variant van een getinte crème. 'CC' staat voor Colour Correction of Complexion Correction. De producten bevatten kleurpigmenten die rode plekken, adertjes, wallen of acne verdoezelen. Het effect ervan kan het beste worden beschreven als de combinatie van een dagcrème met een concealer.

Bij aankoop moet je erop letten wat er precies verdoezeld moet worden, zodat je de juiste complementaire kleur kunt kiezen. Zo helpt een perzikkleurige of oranjekleurige crème tegen paarskleurige adertjes of wallen en vermindert een groenige crème tegen de rode kleur van acne of van gesprongen adertjes in het gezicht.

BB- & CC-crème: koop ze bij parfumdreams

Wie gewoon een hydraterende dagcrème met een licht vullend effect wil hebben, kan gaan voor een BB cream. Dat is een allrounder die voor iedere dag geschikt is. Een CC cream is met name handig, als de huid rode plekken, adertjes of tekenen van acne vertoont of wanneer wallen moeten worden verdoezeld.

Bij parfumdreams kun je een grote selectie aan BB en CC creams voor elke huidskleur en elk huidtype vinden. Je kunt uit het grote assortiment een passend product kiezen dat precies aansluit bij wat je nodig hebt.