Krultangen

78 Artikel
69
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Krultangen voor prachtig golvend haar

Golven zorgen voor volume, zachte beach waves creëren de nonchalante surferlook. Met de juiste krultang tover je ook steil haar om in prachtige golven of krullen. Bij parfumdreams vind je een groot assortiment met verschillende krultangen die je haar veilig krullen of in volumineuze golven veranderen.

De perfecte krultang voor golvend haar

Grote, zachte golven, luchtige waves of kleine krullen: voor elke look is er de perfecte krultang. Afhankelijk van de diameter kun je een zeer gedefinieerde of meer losse look creëren.

  • De makkelijkste manier om kleine pijpenkrullen te maken is met een smalle krultang. De diameter moet hierbij minder zijn dan 28 millimeter. Hoe smaller de buis, hoe kleiner en compacter de krullen zijn.
  • Voor zachte beach waves en grove krullen gebruik je een krultang met een diameter van minstens 3 cm. Als je voor een natuurlijke beach-wave-look gaat, kun je ook twee krultangen van verschillende grootte gebruiken.
  • Ook een mogelijkheid is een kegelvormige krultang. De variërende dikte geeft je krullen een natuurlijke look.
  • Kort haar kan ook worden getransformeerd in een mooie krullenbol. Krultangen met een klem zijn hier bijzonder handig, omdat de klem het korte haar tijdens het proces vasthoudt. Zo kunnen de haarlokken niet ontsnappen en worden ze veilig gekruld.

Om te zorgen dat de krullen lang blijven zitten kun je ze na het afkoelen fixeren met haarspray.

De krultang correct en veilig gebruiken

Om je haar veilig in krullen te veranderen, moet je er altijd voor zorgen dat je haar na het wassen helemaal droog is. Bovendien helpt een heat protection om te zorgen dat je haar minder beschadigd raakt.

Voor het beste resultaat verdeel je je haar eerst in twee delen, boven en onder. Begin met de onderste laag van je haar en werk lok voor lok omhoog. De krultang kan daarbij heel heet worden, tot wel 230 graden. Houd de krultang daarom nooit te dicht bij je hoofdhuid.

Föhnborstels werken net iets anders. Hiermee kun je ook vochtig haar veilig stylen. Door verschillende opzetborstels te gebruiken creëer je natuurlijke golven. Gebruik vooraf een verzorgende spray met hittebescherming zodat je haar niet beschadigd raakt.

Temperatuur speelt ook een grote rol bij het creëren van de perfecte krul. Om fijn haar in model te brengen is er minder warmte nodig. Vaak is een temperatuur van 160 graden voldoende om dun en fijn haar te krullen. Om golven en krullen in dikker haar te krijgen, heb je meer warmte nodig. Je kunt een temperatuur tot 230 graden instellen om het gewenste resultaat te bereiken.

Krullen en golven voor elk haar: krultangen bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je gegarandeerd de juiste krultang voor je beach waves, kleine krullen of volumineuze golven. Professionele apparaten en hoogwaardige verzorgings- en stylingproducten zijn de beautytools voor jouw perfecte kapsel. Neem een kijkje bij het actuele assortiment haarverzorgingsproducten en laat je favorieten snel en gemakkelijk thuisbezorgen.