Muskparfum

424 Artikel
10488
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Muskusparfum: de verleider onder de geurnoten

Hoe ruikt muskus? Verleidelijk zoet en poederig met een pittige noot die doet denken aan de geur van exclusief leer - zo ruikt muskus. De muskusgeur, ook wel bekend als "musc", is een geur die veel sensuele geuren gemeen hebben. Ook de bekende Duitse parfumeur Geza Schön zegt: "Ik heb in mijn leven nog nooit iets beters geroken dan echte muskus."

Muskusgeur - waar komt de koning van alle geuren vandaan?

Oorspronkelijk gaat de term 'muskus' terug naar het oude Indiase Sanskriet 'muskah'. De echte muskus wordt verkregen uit het kliersecreet van het muskusdier, dat het gebruikt om vrouwtjes aan te trekken. Marco Polo ontdekte de muskusgeur al tijdens zijn reizen door Kasjmir. In de loop van de 13e eeuw kwam de geur voor het eerst naar Europa en gold als een populair lustopwekkend middel.

Omdat het inmiddels niet alleen verboden is om echte muskus te verkrijgen, maar ook duurder is dan goud, wordt dit ingrediënt van dierlijke oorsprong tegenwoordig volledig achterwege gelaten. De muskusgeur van plantaardige oorsprong ruikt net als echte muskus en wordt bijvoorbeeld gewonnen uit etherische oliën van verschillende planten, zoals het muskuskaasjeskruid of de Mimulus moschalus.

Muskusolieparfum - ideaal voor de volgende nachtelijke date

Dankzij de bijzonder verleidelijke, sensuele noot schijnt het muskusparfum tot op de dag van vandaag een lustopwekkend effect te hebben. Tegelijkertijd doen de muskusakkoorden denken aan schone, fris gewassen was. Muskus ruikt nog verleidelijker in combinatie met de volgende geurnoten:

  • Sandelhout
  • kaneel
  • Vetiver
  • Jasmijn of
  • Ylang-Ylang

In de wereld van parfumeurs wordt muskus ook als een "fixator" beschouwd, omdat de sensuele geur bijzonder goed op de huid hecht en zo een langdurige geurervaring geeft.

Eau de toilette met muskus

Een eau de toilette is iets lichter dan een eau de parfum en is daarom de ideale geur voor het dagelijks leven. Ook hier hoef je het niet zonder sensuele muskusnoten te doen. De Ralph van Ralph Lauren verspreidt zorgeloos optimisme en omhult de zintuigen met bloemig-frisse noten van appel, mandarijn, fresia, iris en muskus. Muskusparfums zijn er niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. De legendarische geur is aanwezig in ondernoten van de meeste muskus parfums voor mannen, en geeft ze daarmee hun kenmerkende pittige en afgeronde karakter. De Chrome van Azaro is aqua-fris en licht in de zomer. De mannengeur met muskus is uitermate geschikt voor warme dagen. Ontdek nu meer dan 500 geuren met muskus - waaronder veel bestsellers van premiummerken.

Bestel muskusgeuren nu online bij parfumdreams

Of het nu klassieke muskus, of de wat sensuelere en bloemigere witte muskus is: parfumdreams heeft een grote selectie aan muskusgeuren voor vrouwen en mannen. Ontdek de Prada Candy: Het wordt bloemig, elegant en vrouwelijk met de Donna van Valentino. De sensuele vrouwengeur met muskus is Valentino's hommage aan de eeuwige stad Rome en een liefdesverklaring aan de Romeinse vrouw. Het wordt nog verleidelijker met de muskusgeur van Cacharel: Lou Lou van Cacharel. Dit eau de parfum is geheimzinnig en sensueel tegelijk. Noten van jasmijn, sinaasappelbloesem, muskus en ylang ylang versmelten tot een aantrekkelijke geur die de vrouw omhult met een onweerstaanbare uitstraling.