Haarmousse

86 Artikel
492
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haarmousse: volume en stevigheid voor de perfecte look

Bijna elk haarverzorgings- en haarstylingmerk heeft ook minstens één mousse in het assortiment. Haarmousse is een van de meestgebruikte haarverzorgingsproducten en zorgt ervoor dat het haar glanst, in model blijft en de hele dag blijft zitten.

Bij schuimversteviging gaat het om een haarschuim of een haarmousse. Het komt schuimend uit de verpakking en heeft een luchtige consistentie die goed over de haaraanzet kan worden verdeeld. Veel mousses zorgen niet alleen dat je haar gestyled is, maar hebben ook verzorgende eigenschappen en voegen vocht en glans toe aan het haar.

De verschillende soorten mousse

Er zijn allerlei soorten mousse, allemaal met hun eigen eigenschappen en geschikt voor verschillende haartypen:

  • Mousses voor gekleurd haar: mousses voor dit haartype bevatten ingrediënten die de kleur beschermen en het haar laten glanzen.
  • Mousse voor krullend haar: of je nu gedefinieerde krullen wilt of zachte golven die de hele dag blijven zitten – mousses zorgen voor definitie en glans.
  • Mousses voor fijn haar: met een volumemousse ziet fijn haar er voller uit, de hele dag door.

De meeste mousses combineren veel van deze eigenschappen en kunnen voor verschillende haartypen worden gebruikt.

Zo gebruik je mousse

De haarmousse wordt vanuit de fles in de hand gespoten – een hoeveelheid ter grootte van een walnoot tot een golfbal is meestal voldoende, afhankelijk van de haarlengte. Hierna verdeel je de mousse met je handen over het haar. Voor meer volume breng je de mousse alleen aan bij de haaraanzet, waarna je het haar föhnt. Voor gedefinieerde krullen breng je de mousse aan in de lengtes en knijp je een paar krullen in je haar. Dit kun je met de handen doen, maar ook met een grove kam.

Haarmousse voor krullend haar

Vooral voor krullen is mousse een handig stylingproduct, omdat het product goed in het krullende haar kan worden gekneed en zorgt voor een goede fixatie en een mooie glans. Mousse voor krullend haar is echter slechts een van de vele mogelijkheden. Tot slot kun je met mousse en een krultang ook golven maken in steil haar.

Mousse is een van de klassiekers onder de haarspray op je haar spuiten. Deze zorgt ervoor dat je kapsel ook daadwerkelijk in model blijft. Mousse kun je beter niet combineren met gel, want dan loop je het risico dat het haar aan elkaar gaat plakken en er vettig uitziet.

Koop mousse bij parfumdreams

Of je nu fijn haar hebt of krullen: met mousse haal je het beste uit je haar. Ontdek mousse bij parfumdreams en nog veel meer producten voor de haarverzorging en de haarstyling.