Heat protection spray

51 Artikel
589
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Heat protection: van groot belang voor gezond haar

Iedereen die zijn haar regelmatig stylet met een krultang of föhn, moet altijd een heat protection in het badkamerkastje hebben staan. Het haar wordt tijdens het stylen tenslotte blootgesteld aan temperaturen tot wel 230 graden, waardoor het uitdroogt en beschadigd raakt, er broos uitziet en snel splijt en breekt.

Zo werkt heat protection

Heat protection legt een beschermend laagje rond de schubben van de afzonderlijke haren en zorgt ervoor dat ze niet in direct contact komen met de hitte. Zo wordt het haar geseald en verdampt het vocht niet bij contact met de hitte. Op deze manier droogt het haar minder uit door de warmte van bijvoorbeeld een stijltang. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat het product goed over het haar wordt verdeeld.

Wat is het verschil tussen de verschillende hittebeschermingsproducten?

Er zijn verschillende producten voor heat protection op de markt, die allemaal verschillende eigenschappen hebben:

  • Heat protection spray: een hittebeschermingsspray wordt waarschijnlijk het vaakst gebruikt. Deze wordt op vochtig haar en de wortels gespoten en is daarom gemakkelijk aan te brengen. Veel sprays hebben extra verzorgende eigenschappen en voorzien het haar van extra hydratatie.
  • Heat protection creme: een hittebeschermingscrème bevat vaak verzorgende bestanddelen die het haar beschermen tegen gespleten punten en uitdroging. De crème is dikker dan een spray, is een goed alternatief en kan gelijkmatig over het natte haar worden verdeeld.

Zo breng je heat protection voor het haar aan

Hittebescherming voor het haar wordt aangebracht op vochtig haar en blijft hierin zitten. Dit betekent dat de heat protection spray of de heat protection creme niet weer wordt uitgespoeld. Op deze manier kunnen de producten optimaal inwerken.

Bij het aanbrengen van de spray kun je het best een afstand van 20 tot 30 centimeter aanhouden. Belangrijk is dat elke haarlok in contact komt met het product. Om de spray goed te verdelen, moet je het haar vervolgens goed doorkammen. De heat protection creme wordt met de handen in het vochtige haar gemasseerd. Ook hier is het raadzaam om het haar naderhand nog eens grondig door te kammen, zodat het product gelijkmatig over het haar wordt verdeeld.

Vervolgens föhn je je haar. Wanneer het haar 100% droog is kun je met andere haarspray fixeren.

Koop heat protection bij parfumdreams

Bescherm je haar bij het stylen altijd met een hittebeschermingsproduct. Spray of crème, de keuze is geheel aan jou. Bij parfumdreams vind je een uitgebreid assortiment aan haarverzorgings- en stylingproducten, waarmee je je haar er optimaal uit laat zien.