Patchoeliparfum

267 Artikel
8678
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Patchoeliparfum – sterk en onmiskenbaar

Ga op een droomreis naar een oosterse wereld van exclusieve zijden sjaals en luxe kasjmier met de onweerstaanbare geur van patchoeli. Patchoeliparfums hebben al lang het imago van mystieke wierookstokjes en hippies verloren. Tegenwoordig vertrouwen talloze parfumeurs op de luxueuze warmte en verborgen glamour van de patchoeligeur.

Patchoeli ruikt intens, verleidelijk zoet en een beetje aards. Afhankelijk van de samenstelling brengen geuren met patchoeli vaak hints van hout, bosgrond, cacao of exclusieve tabak met zich mee, maar ze kunnen ook heerlijk fris en bloemig ruiken.

Patchoeligeuren - een vleugje exclusiviteit

De groenbladige plant kwam in de 19e eeuw voor het eerst vanuit India in Groot-Brittannië aan. Daar betoverde ze al de hogere klasse met haar erotische en mysterieuze effect. Kort daarna vielen ook de Parijzenaars voor de onweerstaanbare geur, toen voor het eerst kostbare sjaals van kasjmier in patchoelibladeren werden geleverd. Het is dus geen wonder dat we patchoeli nog steeds associëren met kasjmier, luxe en exclusiviteit.

Een paar jaar later, in 1917, verscheen patchoeli voor het eerst in een parfum. Sindsdien hebben veel ontwerpers, zoals Christian Dior, de mysterieuze geur tot hun hartnoot verklaard. Patchoeligeuren werden vooral populair in de hippietijd van de jaren zestig. De geuren beleefden een tweede opleving in de goth-tijd, omdat ze vaak een mysterieus aura uitstralen.

Parfum met patchoeli voor vrouwen en mannen

Grofweg wordt onderscheid gemaakt tussen Indiase en Javaanse patchoeli - beide planten hebben echter gemeen dat hun olie een vleugje Oriënt uitstraalt en wordt gewonnen uit gedroogde bladeren. De patchoeligeur zou niet alleen een lustopwekkend effect hebben, maar wordt ook gebruikt bij aromatherapie om depressie, angst en slaapstoornissen te behandelen.

Patchoeli parfum voor mannen hoeft niet moeilijk te zijn. De aangenaam frisse Armani Acqua di Gio Homme brengt je rechtstreeks naar een warme, onvergetelijke zomer. Het wordt verleidelijk met de Valentino Coral Fantasy - Een eerbetoon aan het betoverende Rome, met niet alleen patchoeli, maar ook noten van rode appel en kardemom.

Voor vrouwen is deze YSL Black Opium bijna een must in de parfumkast: het mystiek-sensuele patchoeliparfum voor vrouwen belichaamt pure verleiding en combineert glamour met intensiteit en speelse bloemige noten van peer en sinaasappel.

Geur met patchoeli

Minstens net zo sensueel zijn de bestverkochte geuren Prada Amber en MUGLER Angel, die ook niet zonder verleidelijke patchoelinoten kunnen. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een bloemige geur voor dagelijks gebruik, biedt de Viktor Rolf Flowerbomb het ideale alternatief. De elegante geur met delicate bloemige tonen benadrukt je vrouwelijke kant, zonder te zwaar te zijn. Een geweldige damesgeur voor alle gelegenheden.

Bekijk nu meer dan 300 bestsellers en nichegeuren met sensuele patchoelinoot. Bestel nu online bij parfumdreams.